Užijte si díky venkovním markýzám pobyt na čerstvém vzduchu za slunce i deště

Chcete vytvořit ze své terasy či balkónu útulné místo, kde si budete užívat pohody ve stínu i v horkých letních dnech? Nebo se nechcete vzdát příjemného venkovního posezení, ani když se spustí nečekaný déšť? Pak byste měli určitě zvážit možnost pořízení venkovní markýzy.

Kvalitní materiály jsou základ

Letní dny přímo lákají k pobytu venku, prudké sluneční paprsky od toho však často odrazují. Díky zastínění terasy a balkónu venkovní markýzou ale docílíte komfortního prostoru, kde bude moci trávit celé dny prací i zábavou, ať už je jakkoliv. Díky markýze totiž získáte jak příjemný stín, tak také ochranu před deštěm. Látky používané na výrobu markýz jsou standardně impregnovány proti vodě, a tak určitě nepromoknou. Kvalitní látky od renomovaných výrobců jsou také vždy impregnovány proti plísním a obsahují stabilizátory proti vyšisování od slunce. Takové materiály používá pro své markýzy firma Rolrols, na jejich stránce www.rolrols.cz/markyzy můžete vybírat ze širokého online vzorníku. A vyzkoušet tu můžete i zajímavý konfigurátor zastínění, který vám názorně ukáže, jak bude vaše markýza plnit svou funkci.

Nejoblíbenější výsuvná markýza

Venkovní markýzy se vyrábí v různých typech. Tím nejoblíbenějším typem jsou výsuvné markýzy. Jsou vhodné právě pro zastínění balkónů a teras, kde vytvoří příjemnou atmosféru. Působí velmi elegantně a jejich látka je dokonale napnutá v každé pozici vysunutí. Standardně se tyto markýzy ovládají klikou, je ale možné zvolit komfortnější ovládání motorem na vypínač či dálkové ovládání.

Doplňky pro plně automatickou obsluhu

K markýzám je možné také zvolit doplňky, které sníží jejich namáhání a zvýší tím životnost. Mezi ně patří větrné čidlo, které vyšle signál k zatažení markýzy, fouká-li vítr vyšší rychlosti, než byla nastavena. Čidlo vítr-slunce má kromě této ochranné funkce navíc schopnost vysunout markýzu hned při východu slunce a při jeho západu ji zase zatáhnout. Ochranu proti větru poskytuje také otřesové čidlo, které se montuje na přední profil markýzy a spolehlivě ji nechá zatáhnout vždy, když síla otřesů způsobených větrem překročí nastavenou mez. 

Vyberte si z nabídky venkovních markýz a připravte se na novou letní sezónu. Není nic lepšího, než odpočívat v příjemném stínu a kochat se třeba pohledem na rozkvetlou zahradu nebo snad neutuchající ruch velkoměstské ulice.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky