Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  12.12.2014 11:27:42

10 akcií na 10 let

 

Stárnutí poválečné generace, populační růst a růst životní úrovně předurčuje tyto akcie k růstu.

 

 

 

Hledat nejlepší akcie pro následujících 10 let není pro mnohé investory na pořadu dne. Konec konců trhy vytvářejí nové historické maximum skoro každý den a zisky za rok 2014 vypadají velmi solidně.

 

 

 

Nicméně dlouhodobí investoři vědí, že klíčem k úspěšnému investování je odstup od každodenního sledování trhů a sledování vývoje v jednotlivých letech. Soustřeďují se na dlouhodobé investiční trendy a probírají nejlepší akcie k nákupu z dlouhodobější perspektivy.

 

Koneckonců, akcie mohou propadnout v důsledku nejrůznějších událostí, které nemají firmy pod kontrolou. Od geopolitických krizí ve světě, až po nástup recese v ekonomice. Co však odděluje dobrou investici od špatné, je jak si vede akcie z dlouhodobého pohledu. Jak si vede v období deseti let a více. Dobře řízená společnost ve správném sektoru se časem prosadí. Zeptejte se Warrena Buffetta, na optimální dobu vlastnictví akcie. Jeho známá odpověď je „navždy“.

 

 

 

S blížícím se koncem roku 2014 je nejvhodnější doba k úvahám na nákup akcií z dlouhodobého pohledu. Uvedeme si společnosti, které mohou těžit z převládajícího obecného trendu, stejně tak ze síly vlastní společnosti, ze síly sektoru. Strategie „Kup a drž“ se vyplácí trpělivým a uvážlivým investorům. Když se podíváte na dlouhodobé grafy akciových trhů, zcela jistě tam uvidíte bolestivé hluboké propady. Nicméně poté se silné akcie vždy vracejí k růstu.

 

 

 

Neočekávané události mohou samozřejmě nastat a je možné, že to některé společnosti nevydrží. Proto je důležité při výběru vhodných akcií soustředit se na vedoucí společnosti a respektovat širší sociální, politické a environmentální trendy. Některé společnosti se mohou vypracovat vlastním úsilím, ale převládající trendy z dlouhodobého pohledu, vždy vyvezou vhodné akcie do popředí.

 

 

 

Pokud patříte k trpělivým a uvážlivým investorům můžete se inspirovat seznamem 10 nejlepších akcií pro následujících 10 let (a více).

 

 

 

HCP, Inc. (HCP)
 
Sektor: Zdravotní péče

 

Silná poválečná generace vychýlila demografický vývoj na desítky let. Tato generace ovlivňovala vše. Politiku, módu, investování ovlivňovala po desítky let. A ještě to nekončí.

 

Generace 77 miliónů lidí narozených mezi lety 1946 až 1964 se chystá do důchodu. To znamená, že vysoký věk a nemohoucnost začne v následujících 10 až 20 letech postihovat podstatnou část této populace. To je trend, který vynese některé společnosti do popředí zájmu a na seznam nejlepších akcií k nákupu.

 

Jednou z největších společností v USA, která se soustředí na oblast zdravotní péče, nemocnic a ústavy dlouhodobě nemocných je HCP, Inc. (HCP). Tato společnost má předpoklady těžit z tohoto demografického vývoje.

 

Ještě lepší je, že společnost je nemovitostním trustem (REIT) a tak vyplácí dividendy. Dividendový výnos ve výši 5 % je působivý a ještě důležitější je, že společnost vyplácí dividendy bez přerušení od roku 1985. To činí z této akcie atraktivní výběr pro pravidelný roční příjem.

 

 

 

Monsanto Company (MON)
 
Sektor: Zemědělství

 

Jeden z nejdelších demografických trendů pro následujících deset let nebude pouze růst celosvětové populace. Další komplikací, kterou lze očekávat bude rychle rostoucí životní standard v zemích Latinské Ameriky, Asie a Afriy.

 

To bude mít obrovský vliv na celosvětovou spotřebu potravin a v zásadě veškerou obdělávatelnou půdu bychom museli použít na jejich výrobu. Jediným řešením je vyrábět na stejné rozloze víc potravin.

 

To je oblast, na kterou se specializuje společnost Monsanto Company. Tato zemědělská společnost se vyvíjí semena odrůd odolné škůdcům a povětrnostním vlivům, od pšenice přes čirok až třeba k semenům vojtěšky. Když si pohraje s vlastnostmi, může MON přizpůsobit sadbu tak, aby se zvýšil výnos, nebo aby byla přizpůsobivější podmínkám růstu.

 

To bude mít zásadní význam při nasycení rostoucí světové populace a akcie společnosti Monsanto se z dlouhodobého pohledu dostanou mezi ty nejhodnotnější.

 

 

 

Merck & Co., Inc. (MRK)
 
Průmysl: výroba léků

 

Stárnutí poválečné generace má vliv na mnoho odvětví. Od zdravotnictví, přes výstavbu domů až, samozřejmě až po farmaceutický průmysl. Tlak na zdravotnické služby se začíná zvyšovat. Nejstarším z této generace je 68 let, nejmladším kolem padesátky. To již není mládí a tak se spotřeba léků musí zvyšovat.

 

Stárnutí poválečné generace má vliv na celý sektor zdravotnictví, ale Merck & Co., Inc., součást indexu Dow Jones Industrial Average, má oproti ostatním firmám několik výhod. Za prvé má několik desítek léků ve vývoji a za druhé, mnohé z těchto léků, například suvorexant na nespavost a odanacatib proti nemocem kloubů bude zcela jistě stárnoucí generace potřebovat.

 

 

 

Potash Corp./Saskatchewan (POT)
Sektor: Zemědělství

 

Vrátíme se k populačnímu růstu a růstu životní úrovně. Nezáleží na tom, jak dobrou máte sadbu, pokud budete mít půdu vyčerpanou a bez hnojiva. Je důležité neustále se snižující výměr obdělávané půdy udělat natolik produktivní, jak jen lze.

 

K tomu potřebujeme hnojiva a na ty se specializuje společnost Potash Corp./Saskatchewan (USA) (POT). Kromě těžby a zpracování potaše (uhličitan draselný) pro použití jako hnojivo, firma vyrábí také krmné doplňky a řadu dalších chemických výrobků.

 Čtěte dále:
 
Investujte jako Warren Buffett do těchto tří akcií

 

Co nám chystá Goldman Sachs na rok 2015: 10 nápadů na investice

 

Rok 2015 a akcie, které poutají pozornost již teď

 

 

 

Mimoevropské rozvíjející se trhy očima českých finančních expertů

 

Investiční tipy očima českých analytiků

 

 

Akcie POT zažila několik těžkých let v důsledku zpomalujícího ekonomického růstu a přebytku nabídky. Nicméně zrychlující se hospodářský růst a růst světové populace vynesou tuto akcii na výsluní. Ještě je třeba vědět, že během minulých deseti let zničila akcie POT index S&P 500, ziskem větším než 300 %.

 

 

 

Flowserve Corp (FLS)
Sektor: Strojírenství

 

Potraviny a půda nejsou jedinými zdroji, které se dostávají pod tlak v důsledku demografického růstu a růstu životní úrovně. Před potravinami, obydlím a oděvy má zcela jistě přednost voda. A svět je stále žíznivější.

 

Flowserve (FLS) je nejlepší akcie, která může těžit z rostoucího trendu budování vodní infrastruktury. Společnost se specializuje na výrobu pump a ventilů, monitorování a řízení vodárenských zařízení. Společnost roste v posledních pěti letech záviděníhodným tempem o víc jak 12 % ročně. Podle předpovědi má širší trh růst rychlostí do 10 % ročně.

 

Dlouhodobě vyšší výkonnost, než má širší trh a pověst kvalitní akcie způsobily její zhodnocení o 30 %. Další zhodnocení FLS během následujících deseti let se dá jistě očekávat.

 

 

 

Pokračování

 

| sledujte nás přes Facebook |

 

 

 


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz



Přečtěte si také:

20.12.2017EY: Firmy letos upisovaly akcie nejvíce za 10 let Patria (Patria Finance)
01.06.201510 akcií, které nečeká hezké léto Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688