Jíte v restauraci? Brzy se dozvíte, jaké alergeny máte v jídle!
TNBiz, 28.11.2014
Různé druhy alergií postihují až 30% populace. Evropská unie proto nařídila povinné zveřejňování alergenů u jídel v restauracích a v obchodech. Pokud to restauratéři a obchodníci nebudou respektovat, hrozí jim pokuta až tři miliony korun.
Od druhé poloviny prosince se tak například dozvíte, že oblíbená česká klasika - svíčková - obsahuje pět alergenů. Složení pokrmů si tak bude muset nastudovat i personál restaurací. Evropská unie specifikovala 14 hlavních alergenů, které podléhají legislativnímu značení. Za další alergeny lze považovat rovněž špenát, jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, nebo aromatické byliny. Ty se ale značit nemusí.Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- S jarem přichází čas na závlahu zahrady. Jak optimálně vybrat čerpadlo?
- Velikonoce jsou svátkem tvoření - přineste do své domácnosti pestrost a radost - tipy na dekorační předměty i vlastní velikonoční výzdobu
- Pampeliškový med: chutný a zdravý med, který si snadno připravíte doma sami
- Tepelné čerpadlo nedokáže vytopit starý nezateplený dům. Co je mýtus a jaká jsou fakta?
- Co všechno dneska umí vyrobit solární elektřinu? Odpadky, ale i Eiffelovka nebo historické Pompeje
- 5 tipů, jak připravit své auto na jaro