Jíte v restauraci? Brzy se dozvíte, jaké alergeny máte v jídle!
TNBiz, 28.11.2014
Různé druhy alergií postihují až 30% populace. Evropská unie proto nařídila povinné zveřejňování alergenů u jídel v restauracích a v obchodech. Pokud to restauratéři a obchodníci nebudou respektovat, hrozí jim pokuta až tři miliony korun.
Od druhé poloviny prosince se tak například dozvíte, že oblíbená česká klasika - svíčková - obsahuje pět alergenů. Složení pokrmů si tak bude muset nastudovat i personál restaurací. Evropská unie specifikovala 14 hlavních alergenů, které podléhají legislativnímu značení. Za další alergeny lze považovat rovněž špenát, jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, nebo aromatické byliny. Ty se ale značit nemusí.Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?
- Zahradníkovo jaro: Jak si usnadnit domácí pěstování zeleniny
- Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny typy dovolené
- Jak na výběr čerpadla pro filtraci a vypouštění bazénu?
- Začínáme se sladkovodním akváriem: Malý průvodce pro začátečníky
- Co je třeba vědět, než se pustíte do stavby skleníku, bazénu či chatky? Jak na drobné zahradní stavby podle nového stavebního zákona