Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  25.11.2014 10:22:23

Virtuální kancelář v Praze ušetří 450 000 Kč ročně i více

Podnikatelům, kteří se vydávají cestou snižování nákladů, ale přesto si chtějí zachovat prestižní adresu v Praze, může virtuální kancelář ušetřit statisíce ročně i spoustu starostí s administrativou.

Proč podnikatelé volí sídlo v Praze?
K červenci 2014 mělo v Praze zaregistrované sídlo společnosti celkem 174 552 tuzemských firem. Jedná se o více než 43 % českých firem. Informovala o tom společnost Bisnode. V hlavním městě přitom žije necelých 12 % obyvatel ČR!

Proč je tedy Praha tak oblíbená? Podnikatelé se shodují, že pražská adresa v obchodním rejstříku vypadá jednoznačně lépe. Firma působí prestižnějším dojmem. Zahraniční klientela si navíc okamžitě spojí Prahu s Českou republikou, která je ve světě sama o sobě dobrou značkou.

Pro firmu se zároveň jedná o silný strategický krok. Pokud má jeden z konkurentů sídlo v Praze a druhý na malém městě, je pravděpodobné, že více obchodů bude mít pražská firma, protože je zde více potenciálních zákazníků.

Virtuální sídlo - "žlutý anděl" na cestě podnikáním
Ne všechny registrované firmy ale v Praze fyzicky působí. Oblíbeným trendem jsou v současnosti virtuální sídla, díky kterým podnikatelé nemusí platit drahý pronájem kanceláře. Využívají výhod pražské adresy, a přitom mohou pracovat z levnější kanceláře mimo hlavní město, z domova či zahraničí.

Některé společnosti k virtuálním sídlům poskytují i řadu doprovodných služeb, díky kterým lze mít kompletní virtuální kancelář, která pomůže vyřešit nejen adresu v obchodním rejstříku, ale i starosti s administrativou. K takovým službám patří například:
* korespondenční adresa s přebíráním zásilek
* přeposílání pošty
* telefonní linka
* krátkodobý pronájem jednací místnosti apod.

Spočítali jsme, že podnikatel, který by si v Praze chtěl pronajmout menší kancelář o rozloze 30 m2, může díky virtuální kanceláři ušetřit přes 450 000 Kč ročně. Porovnali jsme průměrný pronájem kanceláře v Praze 2 s virtuální kanceláří od COMEFLEX OFFICE. 


Zdroj:  COMEFLEX OFFICE

Kdy je výhodný pronájem virtuálního sídla nebo virtuální kanceláře?
Pozitiva virtuálního sídla či kanceláře výrazně ocení především začínající podnikatelé, kteří nemají prostředky na to, aby si platili vlastní prostory. Dalšími jsou lidé a firmy, jež kanceláře nepotřebují z povahy svého podnikání, nemají provozovnu, nebo naopak mají několik provozoven převážně mimo Prahu (např. obchodníci na zahraničním trhu, provozovatelé restaurací, finanční poradci, menší developeři).

Toto řešení je vhodné i pro firmy, které se často stěhují. Nemusí totiž neustále měnit sídlo společnosti v obchodním rejstříku, které pokaždé vyjde na 2 000 Kč, a odpadá i nepříjemná byrokracie na úřadech.

Zároveň se hodí tehdy, když firma hledá vhodné kancelářské prostory. Najít ty správné prostory někdy může trvat i léta, ale virtuální sídlo v Praze lze mít prakticky hned.

Pokud vás zajímá, jak virtuální sídlo funguje a co od něj očekávat, dozvíte se to na stránkách COMEFLEX OFFICE, kde se vedle sídel zabývají také prodejem ready made společností a poradenstvím v oblasti podnikání.


Jednací místnost k pronájmu na Praze 5 - COMEFLEX OFFICE

Virtuální kancelář Praha 5 - COMEFLEX OFFICE

Jednací místnos k pronájmu na Praze 3 - COMEFLEX OFFICE

Recepce sídla na Praze 3 - COMEFLEX OFFICE
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688