Viděli jste zázračnou sedačku, kterou můžete umývat vodou?

 
Zdravím vás moji milí!


Přiznám se, že mě trošku děsí vědecko-technické pokroky lidstva. Čtu třeba o tom, že za dvacet let mají existovat miniaturní počítače, které vám doktor voperuje do hlavy, a strojky vylepší vaše duševní schopnosti. A je to tady, říkám si. Za dalších deset let budou čipy montovat do mozků novorozencům hned po porodu a z lidí se definitivně stanou loutky v rukou mocipánů.


Ale žádné strašení, zatím ještě můžeme poměrně svobodně dýchat a některé moderní vynálezy taky nejsou úplně k zahození. Přesvědčila jsem se o tom tuhle na návštěvě u jedné své kamarádky, kterou jsem už delší dobu neviděla. Měla u sebe vnoučata a dokážete si určitě představit tu divočinu, jakmile se sedmileté děvče se čtyřletým bráchou utrhnou z řetězu.


Přesně tak to vypadalo, když jsem tam byla. Seděly jsme s Jitkou v obýváku, ale ani jsme si pořádně nesplkly, protože se co chvíli kolem nás prohnal uragán s ječením, křičením, dupáním a vším dalším, co k sourozenecké lásce patří. Ne a ne se uklidnit, však to znáte. Takže taky víte, jak obvykle tohle řádění končí. Buď se něco rozbije nebo teče krev.


Což se naštěstí v tomhle případě nestalo, ale k průšvihu nebylo daleko. Chtěla jsem rozdivočelé děti v jednu chvíli zachytnout, ale malý Matýsek se mi vysmekl tak nešťastně, že kopl do stolku a chrst! Před chvílí uvařená káva se rozlívá po polštářích nové sedačky.


Vyskočila jsem na nohy, začala panikařit, hledat v kabelce kapesníky a přitom jsem se omlouvala a přemýšlela, kolik mě asi bude čištění fleku stát. “Buď v klidu,” zarazila mě kamarádka, která narozdíl ode mě opravdu v klidu byla. Ovšem pak to přišlo. Zázrak.


Jitka donesla papírovou utěrku, vysála z látky rozlitou kávu, nalila na skvrnu trochu vody, vytřela ji froté ručníkem a světe div se, po kávě ani památky. Řeknu vám, nevěřila jsem svým očím. Hostitelka, smějíc se mému úžasu, mě náležitě poučila, že omyvatelná sedací souprava je novinka, naprostá pecka a pořídila si ji právě pro tyto případy.


Funguje to tak, že díky speciálnímu složení potahové látky se tekutina nevsákne do jejích vláken, čímž se dá velice snadno a rychle odstranit. Na textilu přitom nezůstanou nikdy žádné fleky! Což je teda podle mě opravdu převratný objev. Moc dobře si vzpomínám, co to bylo za rozčilování, když byly naše děti malé a stala se nějaká taková nehoda.


Teď už jsou syn a dcera dospělí a pomalu bych se taky mohla začít těšit na vnoučata. Když je budou chtít pohlídat, tak řeknu jenom: “Klidně, ale jedině když mi s nimi přivezete i novou omyvatelnou sedačku!”


Doporučuji tenhle skvělý vynález i vám, ať už máte děti nebo nemáte. Protože co si budeme povídat, i nám dospělým se může kdykoliv přihodit něco nemilého, ale je zbytečné se poté nervovat, když to není potřeba.


S pozdravem “Nepanikařte nad každou rozlitou kávou!” se pro dnešek loučí vaše BB.

Tomáš Suchý

Božena Blažková

Božena Blažková - žena mnoha zájmů. Jejím revírem je domácnost, zahrádka, kuchyň, cyklostezka i dílna. Vyzná se v chovu koček a malování pokojů. A ještě v lecčems jiném. Někdy se taky jako nehmotná múza zjevuje členům týmu MT-nábytek.cz, aby jim předala něco ze svých bohatých životních zkušeností.



Logo MT-NÁBYTEK.cz MT-NÁBYTEK.cz patří k předním prodejcům nábytku a bytových doplňků na tuzemském internetovém trhu. Oproti podobně zaměřeným e-shopům poskytuje svým zákazníkům řadu výhod. Je to především vlastní flotila kamionů a dodávek obsluhovaná vyškolenými zaměstnanci. Ti zajistí, že se nákup dostane na místo určení rychle, v pořádku a nepoškozený. Řidiči a závozníci vám navíc objednaný nábytek na přání vynesou i smontují, takže dostáváte plný servis. V případě nespokojenosti navíc může každý zakoupené zboží vrátit zpět až do 30 dnů od dodání.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko BB