BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  06.11.2014 12:22:04

STOCK - po profit warningu nová doporučení na titul

Likérka Stock Spirits (dále jen STOCK) včera ve své kvartální zprávě investory nepotěšila. Zmínila sice některá pozitiva, na druhou stranu zejména upozornila po zvýšení spotřebních daní složitou situaci v Polsku ve 3Q, ale i obdobná očekávání pro tento kvartál. Zejména konkurenční prostředí má mít vliv na marže.

Pro STOCK je logicky významným obdobím 4Q. Likérka varovala, že pokud se situace nezlepší, nemusí se jí podařit dosáhnout dříve prezentovaných cílů. Celoroční zisk EBITDA by tak mohl být nižší o 5-10 mil. EUR. Nic o možné dividendě jsme se nedozvěděli, zatímco s předchozími výsledky firma výplatu zahájila se symbolickou mezitimní dividendou 0,0125 EUR/akcii (rozhodné datum pro nárok bylo 5.9.).

Kurzová reakce byla velmi prudká. Zatímco titul v posledních dnech dokonce vytvořil na BCPP nová historická maxima na 110 , středeční jižní směrování mělo za následek uzavření na letošních minimech až na 79,90 . Oproti úterý titul propadl o výrazných 26,53 %. V domovském Londýně jsme se vlastně dočkali cen z okamžiku loňského říjnového vstupu titulu na trh (vývoj k dispozici zde). U nás se výše drží v návaznosti na meziročně oslabující korunulibře.

Výraznější kurzové reakce jsme se naposledy dočkali v dubnu po změně akcionářské struktury. Více také v článku „STOCK - Oaktree vystoupila z likérky s 10 % diskontem“.

Doporučení

Pravidelně jinak stručná informace společnosti v lichých kvartálech měla nyní tedy výrazný kurzový dopad. Otázkou zůstává, zda ne až příliš přehnaný. Každopádně zhoršený výhled společnosti měl již i za následek přehodnocení řady cílových cen. Všechny dosud nově vydaná doporučení již počítají s nižší cílovou cenou. Oproti současné však skýtají poměrně zajímavý teoretický potenciál zhodnocení. Nejpozitivnější je nově vlastně Nomura s cílem 290 GBp (cca 102,60 ), nejméně naopak Oriel Securities s cílem 255 GBp (cca 90,30 ). Kompletní přehled doporučení na akcie STOCK k dispozici zde.

J. Zendulka  


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.03.2016Erste v reakci na profit warning VIG snížila doporučení na její akcie Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
10.02.2016Česká spořitelna upravila doporučení na akcie Stock Spirits na "akumulovat" Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688