Petr Hanisch (AliaWeb)
Sokolov  |  04.05.1999 10:35:58

Informace z mimořádné valné hromady a.s., Vertex

 

Mimořádná valná hromada Vertex, a.s.

 

Dne 29.4.1999 se konala mimořádná valná hromada společnosti VERTEX, a.s. se sídlem Litomyšl, Sokolovská 106, PSČ 570 21. Valná hromada probíhala v sídle společnosti za přítomnosti notáře JUDr. Svatopluka Dřímala, který průběh jednání osvědčil. Jednání bylo zahájeno ve 13.00 hod za přítomnosti jednoho akcionáře reprezentujícího 1 692 493 akcií, t.j. 99,2754 % základního jmění společnosti. V úvodu byl schválen jednací a hlasovací řád a zvoleny orgány mimořádné valné hromady. Dále došlo k rozhodnutí o změně stanov společnosti a valná hromada přijala jejich úplné znění po provedených změnách.Následně bylo schváleno usnesení o zvýšení základního jmění společnosti a rozhodnuto, že základní jmění společnosti se zvyšuje o 340 970 tis. . Akcie budou kmenové, zaknihované, na doručitele, neveřejně obchodovatelné /viz příloha – rozhodnutí o zvýšení základního jmění společnosti/. Jelikož program mimořádné valné hromady byl beze zbytku vyčerpán, jednání bylo ukončeno, a to ve 13.30 hod.

 

USNESENÍ

mimořádné valné hromady

akciové společnosti VERTEX, a.s.

Rozhodnutí o zvýšení základního jmění společnosti.

 

Základní jmění akciové společnosti VERTEX, a.s. se sídlem Litomyšl , Sokolovská 106, PSČ 570 21, IČO: 00 012 661, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Hradci Králové, oddílu B, vložka 71, dále jen ”společnost”, se zvyšuje o 340.970.000,- , slovy třistačtyřicetmilionůdevětsetsedmdesáttisíc korun českých, upsáním nových akcií. Celková výše základního jmění společnosti po zvýšení činí : 2.045.816.000,- ,

slovy: dvěmiliardyčtyřicetpětmilionůosmsetšestnácttisíc korun českých

V důsledku této skutečnosti dochází současně i ke změně stanov společnosti, a to:

V článku 5 odst. 1 dosavadní text se nahrazuje tímto zněním:

”základní jmění společnosti činí 2 045 816 000,-

slovy: dvěmiliardyčtyřicetpětmilionůosmsetšestnácttisíckorunčeských”

V článku 5 odst. 2 tečka na konci odstavce se zrušuje a pokračuje text:

”a zaplacením upsaných nových akcií

V článku 6 odst. 1 dosavadní text se nahrazuje novým zněním:

”základní jmění společnosti, uvedené v čl. 5 odst. 1 stanov je rozděleno na 2 045 816 ks akcií na majitele o jmenovité hodnotě 1 000,- .”

V článku 6 odst. 2 dosavadní text se nahrazuje novým zněním:

” 1 704 846 ks akcií na majitele je vydáno v zaknihované podobě, jsou veřejně obchodovatelné, neomezeně převoditelné.”

Článek 6 se doplňuje o odst. 3 s tímto textem:

”340 970 ks akcií je vydáno v zaknihované podobě jako kmenové akcie neveřejně obchodovatelné.”

Tyto změny stanov nabývají účinnosti dnem zápisu konečné výše základního jmění společnosti do obchodního rejstříku.

Upisování nových akcií nad částku tohoto zvýšení, t.j. nad 340.970.000,- se nepřipouští.

Základní charakteristika:

- počet akcií: 340.970 ks

- jmenovitá hodnota jedné akcie: 1.000,-

- emisní kurz: 2.900/ ks

- forma akcií: na doručitele

- druh akcií: kmenové

- podoba akcií: zaknihovaná

- obchodovatelnost: neveřejně obchodovatelné

Upisování bude probíhat dvoukolově, upisované akcie musí být splaceny peněžitými vklady.

 

 

Při upisování akcií mají stávající akcionáři nebo osoby, které listinami prokáží, že řádně nabyly samostatné převoditelné přednostní právo na úpis akcií, přednostní právo upsat část nových akcií společnosti v rozsahu jejich podílů na dosavadním základním jmění / dále jen přednostní právo / .

Za jednu stávající akcii o jmenovité hodnotě 1 000,- získá akcionář jednu akcii nové série o jmenovité hodnotě 1 000,- .

Přednostní právo lze vykonat v sídle společnosti VERTEX, a.s. , a to na adrese Litomyšl, Sokolovská 106, v kanceláři č. 309, III. poschodí, od 9.oo do 14.oo hod. v pracovních dnech

Lhůta pro vykonání přednostního práva činí 15 dnů a začíná běžet následující den po zveřejnění usnesení mimořádné valné hromady o zvýšení základního jmění společnosti v Obchodním věstníku.

Rozhodným dnem pro uplatnění přednostního práva je první den výše uvedené lhůty, tedy den následující po zveřejnění usnesení mimořádné valné hromady o zvýšení základního jmění společnosti v Obchodním věstníku.

Úpisu se zúčastní osoby, jenž budou k tomuto dni vlastníky akcií společnosti nebo osoby, jenž prokáží, že řádně nabyly samostatné převoditelné přednostní právo na úpis akcií. Upisovatel se dále prokáže občanským průkazem, v případě zastoupení plnou mocí s úředně ověřeným podpisem zmocnitele, právnická osoba navíc úředně ověřenou kopií výpisu z obchodního rejstříku.

Upisovatel se zapíše do listiny upisovatelů. Zápis zahrnuje počet, jmenovitou hodnotu, formu, podobu, popřípadě druh upisovaných akcií, hodnotu vkladu s uvedením, zda se jedná o vklad peněžitý nebo nepeněžitý, emisní kurs upsaných akcií, lhůty pro splácení upsaných akcií,

obchodní jméno nebo název a sídlo právnické osoby nebo jméno a bydliště fyzické osoby, která je upisovatelem, a její podpis.

 

Při splacení vkladu nebo jeho části vydá společnost upisovateli písemné potvrzení, ve kterém uvede:

- druh, formu, podobu, počet a jmenovitou hodnotu upsaných akcií

- celkovou hodnotu emisního kursu upsaných akcií

- rozsah splacení emisního kursu upsaných akcií

 

Akcie, které nebudou upsány s využitím přednostního práva budou všechny nabídnuty zájemci -

VETROTEX Deutschland GmbH se sídlem BICHEROUX strasse 61, 521 34 Herzogenrath, SRN.

 

Upisování akcií touto osobou proběhne v patnáctidenní lhůtě počínající prvním pracovním dnem následujícím po ukončení prvního kola v sídle společnosti VERTEX, a.s., a to na adrese Litomyšl, Sokolovská 106, v kanceláři č.: 309, III. poschodí, od 9 oo do 14 oo hod. v pracovních dnech. Emisní kurs takto upisovaných akcií je 2.900,- /ks.

Upisovatelé, jenž budou využívat přednostního práva, i osoba určená valnou hromadou pro upisování akcií bez využití přednostního práva, jsou povinni splatit 100% ceny upsaných akcií včetně emisního ažia nejpozději do sedmi dnů po skončení lhůt stanovených k upisování. Výši ceny upsaných akcií, která nepřevýší. 50.000 , je upisovatel povinen uhradit v plné výši v hotovosti při úpisu. Ostatní platby mohou probíhat buď v hotovosti složením celé částky do pokladny v sídle společnosti, nebo převodem na účet společnosti č.:160380209/1900 u Societe Generale pobočka Praha, variabilní symbol : IČO nebo rodné číslo fyzické osoby. Při platbě ze zahraničí uveďte bankovní spojení: Societe Generale, Prague branch

Pobřežní 3, 186 00, Prague 8

Czech Republic

SWIFT: SOGECZPP

account numb er: 16038020

beneficiary: VERTEX

Platba se považuje za včasnou, bude-li nejpozději v poslední den stanovené lhůty připsána na účet společnosti. V opačném případě bude společnost postupovat dle stanov společnosti a příslušných ustanovení zákona.

Představenstvo společnosti

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec