BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  01.11.2014 10:07:28

Facebook výsledky opět pozitivně překvapil, výhled však sráží cílové ceny

Další kvartál v řadě sociální síť Facebook (FB) svým hospodařením překonala očekávání trhu. Firma za 3Q mezirtočně zvýšila příjmy o 59 % na 3,2 mld. USD, když pomohl i další nárůst podílu příjmů z mobilní reklamy na 66 %. Před rokem tvořily necelou polovinu. Trh očekával nárůst celkových příjmů jen na 3,12 mld. USD.

Čistý zisk se meziročně zvýšil dokonce o téměř 90 % na 806 mil. USD, tj. 0,30 USD/akcii. Po očištění o akciové kompenzace a další jednorázové položky dosáhl 1,15 mld. USD, resp. 0,43 USD/akcii. Trh očekával jen 0,40 USD.

Počet „měsíčních“ uživatelů vzrostl mezikvartálně z 1,32 mld. na 1,35 mld., zajímavější byl nárůst „denních“ z 829 mil. na 864 mil.

Facebook vzhledem i k akvizicím zvýšil počet zaměstnanců a tedy i nákladů. Připomeňme převzetí firem WhatsApp či Okulus. V roce 2015 očekává další „signifikantní“ nárůst, když hodlá investovat do rozvoje stávajících i nových produktů. Dle firmy by tak v oblasti nákladů mělo dojít k meziročnímu navýšení dokonce o 55-75 %. V kontextu zpomalujícího růstu tržeb (v tomto posledním kvartálu roku očekává nárůst příjmů o 40-47 %) zpráva trhy vystrašila. Logicky v ní vidí tlak na dosud očekávaný nárůst zisků společnosti.

Kurzový vývoj

V reakci na zprávu o nákladech titul v „after hours“ zamířil prudce na jih i pod hladinu 73 USD. Ztrácel tak zhruba 11 %. Nakonec uzavíral u hranice 74,50 USD, když v řádné seanci zakončil na nových maximech 80,77 USD (+0,60 %). V první polovině seance přitom zaznamenal i nová intradenní maxima až na 81,16 USD. Trh společnost včera oceňoval na zhruba 210 mld. USD (4,58 mld. ).

Vývoj akcií Facebook (FB) za poslední rok naleznete zde.

Změny doporučení, resp. cílových cen

Firemní zprávy mají za následek již celou řadu změn cílových cen, poměrně logicky směrem níže. Ty nejnižší lze nalézt na 72 USD, nejoptimističtější pak na hranici 100 USD. Zde ji beze změny udržuje Jefferies, zatímco Topeka z této „konkurenční“ cílové ceny ubrala 4 USD.

Průměr dle přehledu agentury Bloomberg dosahuje 87,35 USD (podrobnosti zde). Vůči včerejšímu závěru tedy možný více než 8 % růstový potenciál. Jak naznačil včerejší večerní vývoj i dnešní premarket, titul však dnes půjde koupit podstatně levněji. Svou vahou dnes i negativně ovlivňuje futures.

Zmínit lze, že kurz může v následujících dnech negativně ovlivnit i konec další tzv. lock-up periody (více zde).

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688