Lynx (Lynx)
Investice  |  27.10.2014 11:24:31

Burzovní rozcvička s Lynx 27.10.2014

Trhy uzavřely týden v zelených číslech s růstem 0,73 % na indexu S&P 500, který zavřel na 0,73 %. O víkendu byly zveřejněny bankovní stress testy ECB. Čeká nás bohatý týden na earnings a dozvíme se, zda Fed ukončí kvantitativí uvolňování nebo v něm bude navzdory očekávání pokračovat.

Makroekonomika

Kompletní přehled je k dispozici v týdenním přehledu.

Earnings na týden 27.-31.10.2014

Earnings 2014-10-27

 

Dividendy na týden 27.-31.10.2014

Dividendy 2014-10-27

Tržní aktuality

Zátěžovými testy ECB neprošlo 25 bank

ECB podrobně zkoumala výkazy 130 předních evropských bank a výsledkem bylo, že jím neprošlo 25 bank. Bankám celkem chybí okolo €25 miliard. banky by podle testů nepřežily tři roky trvající recesi. Nejhůře dopadly italské banky v čele s Monte dei Paschi. Majitelé českých bank prošly testy.

Změna CEO u Sanofi?

Pátá největší světová farmaceutika Sanofi (SAN) bude na dnešním board meetingu údajně jednat o výměně CEO. Současný CEO Chris Viehbacher je kritizován na mnoha frontách kvůli zájmu o prodej části portfolia léků, sporům s francouzskou vládou kvůli propouštění a také špatným výsledkům v roce 2013.

Yelp posiluje v Německu

Web hodnotící restaurace Yelp (YELP) koupil největší německou restaurační webovkou stránku Restaurant-kritik. Web má přes 330 000 recenzí na více než 94 000 restaurací.

Alibaba se chystá nakupovat společnosti

Alibaba (BABA) má ve hledáčku brazilskou společnost MercadoLibre (MELI), která je jednou z největších ecommerce společností v Latinské Americe. AliExpress již funguje v portugalštině a měsíčně jej navštíví okolo 12 milionů návštěvníků. Dalším akvizičním cílem Alibaba je filmová produkční společnost Lion´s Gate (LGF). Alibaba má zájem o 37% podíl. Akcie LGF vzrostly o 8,5 % na roční maximum nad $34 . Na Lynx Blogu jsem již více než před měsícem upozorňovali, že Lion´s Gate je možným akvizičním cílem Alibaba a nyní to bylo potvrzeno.

Akcie SodaStream prudce vzrostly

Akcie SodaStream (SODA) přidaly téměř 24 % poté, co bylo oznámeno, že ve svých přístrojích bude zkoušet nápoje Pepsi.  Test by měl trvat 10 týdnů a pokud bude úspěšný, SodaStream další silný produkt do svého portfolia nápojů.

Hewlett-Packard prodává část společnosti

HP (HPQ) se chystá podle WSJ prodat 51% podíl ve své dceřinné společnosti H3C Technologies, která je největším výrobcem switchů a routerů v Číně. HP by mohlo získat až $5 miliard.


Autorem je Jonáš Mlýnek. Již od roku 2007 se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na USA, trhy jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Kontaktovat jej můžete e-mailem na j.mlynek@lynxbroker.cz

Jonáš pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz sleduje Jonáše na Twitter.

Informace uvedené v článcích na blogu Lynx nejsou investičním doporučením na nákup ani prodej cenných papírů. obsah blogu slouží jen a pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688