Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  15.10.2014 17:24:14

Akcie Netflix průměrně rostou o 14 % po earnings. Vzrostou i dnes?

Akcie Netflix (NFLX) patří mezi nejvolatilnější akcie po vyhlášení kvartálních výsledků. Loni v lednu přidali po výsledcích během dne téměř 40 %. Dnes ve 22:05 se dočkáme jejich earnings. Jaké bylo čtvrtletí Netflix a co odhadují analytici?

Akcie Netflix

Netflix je největší světovou službou na vypůjčování filmů a seriálů a také jejich online sledování. Netflix z trhu vytlačil tradiční videopůjčovny díky svému unikátnímu distribučnímu systému. V USA se služba stala populární díky rychlému doručení vypůjčených DVD, když až 95 % zákazníků získalo požadovaný film do jednoho dne od objednání. Služba funguje na bázi předplatného, po kterém si předplatitelé mohou buď vypůjčovat DVD nebo sledovat filmy a seriály online.

Služba zasílání DVD domů je závislá na United States Postal Service (USPS), který distribuci pro Netflix zprostředkovává. Netflix je jedním z jejich největších korporátních klientů a ročně vydává stamiliony dolarů.

Online streamingová služba zpřístupňuje sledování filmů a seriálů divákům v Severní i Jižní Americe, Karibiku a 13 zemích Evropy. Celkem poskytuje své služby ve 40 zemích a má celosvětově přes 50 milionů předplatitelů. Bohužel v České republice tato služba zatím dostupná není. Okolo více než dvou třetin předplatitelů jsou stále z USA, avšak Netflix mohutně expanduje po celém světě, aby se tento podíl snížil.

Zakladatel a současný CEO Reed Hastings udělal v roce 2011 riskantní krok, když se rozhodl natáčet vlastní seriály a filmy. Vše odstartovalo seriálové politické drama House of Cards s Kevinem Spacey v hlavní roli a Davidem Fincherem jako producentem. Seriál se stal obrovským hitem a získal několik cen Emmy. Netflix v současnosti připravuje i další filmy a seriály z vlastní produkce. Dokument The Square v roce 2014 dokonce získal první nominaci na Oskara.

 

Volatilní reakce Netflix na earnings

Akcie Netflix jsou mezi earnings tradery velmi oblíbené, jelikož po vyhlášení výsledků průměrně rostou o 14 %. Na seznamu The Bespoke Earnings 50 se nachází na třetím místě mezi akciemi, které na earnings reagují nejpozitivněji.

Akcie Netflix - Bespoke 50 Earnings

Podrobný přehled kvartálních výsledků včetně reakce akcií je v tabulce níže.

Akcie Netflix earnigs

Jaký byl třetí kvartál pro Netflix?

Netflix zažil silné čtvrtletí. Rapidní růst tržeb byl podpořen růstem předplatitelů v kombinaci s lehkým navýšením cen. Marže však zřejmě budou nižší, jelikož firma prochází nákladnou mezinárodní expanzí. Očekává se, že Netflix v minulém kvartále přidal okolo 1,3 milionu předplatitelů. Díky letošnímu globálnímu rozvoji společnosti se zahraniční trhy Evropy a Kanady již vyrovnávají velikosti amerického trhy, co se týče počtu obyvatel (potenciálních předplatitelů).

Velký krok se Netflix podařil ve Francii, kde podepsala dohodu s jednou z největších evropských telekomunikačních společností Orange, která jim prostřednictvím set-top boxu nabízí okamžitý přístup k 12 milionům potenciálních předplatitelů.

Zahraniční trhy jsou a ještě nějakou dobu pro Netflix budou ztrátové, což tlačí dolu marži. Avšak dlouhodobý potenciál by měl vyvážit krátkodobé snížení marží.

Analytici očekávají, že akcie neftlix dnes budou reportovat $1,4 miliardy tržeb a zisk na akcii ve výši $0,91.

Akcie Netflix - data

 

Další dnešní earnings

Akcie Netflix nejsou zdaleka jedinými akciemi, které dnes reportují výsledky za Q3. Jejich přehled je v tabulce níže.

Akcie earnings 15.10.2014

 


Autorem je Jonáš Mlýnek. Již 7 let se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na USA, trhy jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Kontaktovat jej můžete e-mailem na j.mlynek@lynxbroker.cz

Jonáš pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz sleduje Jonáše na Twitter.

Informace uvedené v článcích na blogu Lynx nejsou investičním doporučením na nákup ani prodej cenných papírů. obsah blogu slouží jen a pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688