BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  14.10.2014 16:46:58

E4U - člen představenstva stále prodává…

Dnes 14. října další regulatorní hlášení ukázala, že člen představenstva solární E4U Aleš Jelínek pokračuje v prodejích akcií společnosti. Navíc vůbec nejintenzivněji v tomto roce. V pátek 10.10. prodal celkem 4 860 akcií E4U za průměrnou cenu 74,62 . Postaral se tak o skoro 40 % pátečních obchodů na titulu. V minulém týdnu ale nejprve prodal ve středu nevýrazných 300 akcií E4U.

Aleš Jelínek začal akcie E4U prodávat již 21. srpna. Od té doby jeho prodeje vzrostly na téměř 10 tis. akcií E4U. Vzhledem k počtu vlastněných akcií prodejům nejspíše ještě nemusí být konec.

Přehled letošních transakcí A. Jelínka naleznete zde.

Obchody A. Jelínka lze každopádně označit za ziskové. Akcie E4U totiž nakupoval počátkem roku 2012 za kurzy 68 až 69,20 . Celkově tehdy investoval přes 1,085 mil. za nákup 15 700 akcií E4U. Využil v tu dobu vlastně nejnižších cen na titulu. Po necelých 2 letech tedy realizuje kapitálový zisk okolo 10 %.

Dividenda E4U

Do celkového výsledku si však navíc může zahrnout poměrně výraznou dividendu společnosti. E4U zatím každoročně vyplácela vždy ve dvou částech celkovou dividendu 5,80 /akcii. Také letos již akcionáři obdrželi polovinu, tj. 2,80 . Na druhou část se mohou od společnosti těšit na konci listopadu. Vyplacena bude akcionářům vlastnící akcie k 21. listopadu. Na BCPP by se tak titul měl naposledy obchodovat s nárokem ve středu 19.11., na RM-Systému vzhledem k on-line vypořádání ještě v pátek 21.11.

Ohledně insider transakcí na titulu lze připomenout naopak nákupy manželky člena představenstva Jitky Bínové, která v únoru koupila 1 tis. akcií E4U za kurz 69,90 .  Mnohem aktivnější však byla před rokem, kdy nakoupila téměř 29 tis. akcií.

Ohledně „běžících“ dividend na domácím trhu v tomto roce lze připomenout společnosti PEGAS a O2 C.R. Akcie výrobce netkaných textilií čeká rozhodné datum pro nárok již v tomto týdnu (více také zde).

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688