COMEFLEX CONSULTING (COMEFLEX CONSULTING)
Okénko pro podnikatele  |  13.10.2014 13:35:05

Na co si dát pozor, než si pořídíte ready made

Podnikatelé se mě často ptají: "Na co si dát pozor při pořizování ready made?" V posledních letech jsou ready made velice oblíbené. V době, kdy trvá založení nové společnosti i několik měsíců, jsou značným urychlením a šetří hlavně nervy podnikatelů. Jak to tak ale bývá s jejich prodejci se roztrhl pytel a ne každý je seriózní. Nabízí sice nízké ceny, ale jejich ready made mohou představovat rizika. 


1. Čistota ready made firmy

V první řadě si musíte dát pozor na to, zda je kupovaná firma bez historie, zaměstnanců a především závazků. Na trhu totiž existují dva druhy ready made, takové, které byly založeny jen pro účel dalšího prodeje, nebo které již v minulosti vyvíjely obchodní činnost, a poté byly nabídnuty k prodeji jako ready made. U takových společností hrozí, že po jejich koupi vyplynou na povrch různé nepříjemnosti (dluhy vůči třetím stranám, špatně vedené účetnictví a další). Společnosti, které nikdy nevyvíjely žádnou činnosti jsou bezrizikové, a tudíž nejvhodnější ke koupi. 

 

2. Ověřený prodejce

Nenechte se při koupi ready made zlákat pouze cenou, důležité také je, kdo vám společnost prodává. Jak poznat seriózního prodejce? Nejde mu pouze o to, aby prodal, ale umí poradit, poskytuje servis a komplexní služby. Zároveň si o něm můžete zjistit reference od předchozích klientů.

 

3. Splnění zákonných povinností

Seriózní prodejce se zároveň postará, aby jeho ready made splňovaly zákonné povinnosti. Těmi je například zaregistrovaná volná živnost, která umožňuje podnikání v různých oborech. Všem podnikatelům radím, zkontrolujte si údaje ve společenské smlouvě (sídlo, počet společníků apod.), aby vyhovovaly vašim potřebám a dodatečná změna pro vás tak nebyla zbytečným nákladem navíc.  

 

4. Transparentní cena

Vždy si ověřte, co avizovaná cena ready made zahrnuje a co nikoliv. Reálné náklady se totiž mohou vyšplhat výš například díky dodatečnému zápisu živností nebo soudním poplatkům. Spolehlivý prodejce má základní služby v ceně a o dalších poplatcích vás s předstihem informuje.

Libor Hraba

Libor Hraba

Libor Hraba je jednatelem a jedním ze společníků COMEFLEX CONSULTING s.r.o. Zabývá se poradenstvím v oblasti zakládání a administrativního řízení společností, ale i právem v oblasti podnikání. Cílem jeho práce je osvobodit podnikatele od administrativy a byrokracie, která zdržuje od vlastní práce a ušetřit podnikatele nepříjemností, které je mohou potkat v případě, že zapomenou na některé povinnosti.


Logo COMEFLEX CONSULTING

COMEFLEX CONSULTING

COMEFLEX CONSULTING s.r.o. patří k vůdčím společnostem v České republice, která pomáhá začínajícím podnikatelům a živnostníkům se startem podnikání. Zakládá společnosti na míru, prodává ready made společnosti a poskytuje virtuální sídla v Praze i Českých Budějovicích. Největší devizou COMEFLEX CONSULTING je široká síť poradenských služeb pro podnikatele. Zároveň svým klientům poskytuje velice kvalitní zázemí, které mohou využívat jako virtuální kancelář. Více informací najdete na www.comeflexoffice.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688