Šťastný pes: pes, který má správnou hračku

Šťastný pes je pes, když má tu správnou hračku. A u každého psa to může být hračka jiná. Náš hravý čtyřnohý přítel třeba miluje aport a baví ho míčky, nebo létající talíře. Nebo je přemýšlivý typ a zvládne interaktivní hry, zejména, když na konci bude čekat pamlsek. Některé malé rasy dají přednost plyšákovi, se kterým i spí.

Dentální, interaktivní, gumová, plyšová... jakou hračku vybrat pro psa?
Psi jsou od přírody tvorové hraví. Neodpírejte jim jejich radost. U psů platí stejné pravidlo jako u dětí – pokud mají dobrou hračku, vydrží se s ní sami zabavit nad dlouhou dobu bez toho, aniž byste si jich museli všimnout. Pamatujte si, že na výběru hračky záleží. Nabízíme vám proto přehled těch něj hraček, rozmanitost vás a především vašeho psíka jistě mile překvapí.

Výběr hračky podle zálib
U psů také platí, že co „kus“ to originál. Alíka zabaví míček, Dášenka potřebuje plyšovou hračku, Fousek raději leží a okusuje si, zatímco Max je bytost inteligentní a raději přemýšlí, protože běhání za aportem mu nic neříká. Štěstí pro každého majitele je, že hračky pro psy existují v různých podobách a jejich výběr lze tedy maximálně přizpůsobit povaze a zálibám psa.

Inteligentní hračky pro nejnáročnější
Mezi psy se najdou tací, kteří mají nadměrně vysokou inteligenci. Takového psa prostě aportem nenadchnete. Jediné co můžete udělat je, vybrat mu nějakou zábavu z kategorie interaktivní hračky pro psy. Velmi zajímavá je například hra Dog Activity - CHESS – šachy. Pes se u ní zabaví tak, že aby získal pochoutku, musí nadzvedávat kužely a posunovat střídavě dvířky. Mezi méně náročné z této kategorie patří hrbolatý míč na pamlsky. Možností je ale mnohem více.

Hra i zdraví
Chcete-li pro psa udělat něco více, měli by vás zajímat dentální hračky pro psy. Koupit můžete hračky ve tvaru kosti či jiných, které jsou vyrobeny z měkkého přírodního kaučuku a mají speciální drážky. Pokud pes hračku kouše, dochází k čištění jeho zubů. Vy se o jeho dentální hygienu tedy nemusíte starat. Doporučujeme model DENTAfun kost s mátou.

Pískací plyšáci – pro psa ideální zábava
Plyšové hračky jsou vhodnou volbou pro psy střední a malé, protože velkým psů stačí jen jedno kousnutí a hračka bude na kousky. Nejlepší volbou je, pokud psovi pořídíte plyšovou hračku s pískátky. Vás možná pískot rozčiluje, ale psa vybízí ke hře. Věřte, že právě s tímto typem hračky bude mít vystaráno na řadu hodin.

Aporty a míčky v moderním provedení
Aporty a míčky pro psy jsou klasika, která baví většinu psů. Vás jako majitele jistě potěší, že tento typ hraček prošel velkou proměnou. Velmi oblíbený je Házeč Chuckit!, díky kterému hodíte míček bez větší námahy daleko a super je, že se pro něj nemusíte ohýbat. Házeč slouží současně i jako zvedač. Pokud váš pes miluje vodu, pořídit mu můžete plovoucí bumerang. Aportování ho bude ještě více bavit, jestliže mu pořídíte létající talíř – Heliflight. Talíř má tvar trojúhelníku, aby se lépe chytal.

Kde koupit? Stačí se podívat na mujmazlik.cz. Najdete zde nabídku všech zmíněných i řady dalších zábavných hraček pro vaše psí společníky. Potěší nejen pestrá nabídka, ale i příjemně nízké ceny. h

   
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky