Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  29.09.2014 15:07:56

Akciové příležitosti na dnešním konsolidujícím se trhu

Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. V roce 2013 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 45 % a v roce 2014 dosahují již 29% zisku.

V tomto týdnu analytiky Lynx zaujaly akcie First Solar (FSLR), Glu Mobile (GLUU), Nordex (NDX1), SBm Offshore (SBMO) a ETF sledující americký realitní trh US Real Estate Index (IYR).

V minulém týdnu se podařilo odhadnout průrazy akcií Netflix (NFLX), který hned během prvního dne po průrazu získal 4% zisk, a také CAT Oil (O2C), který se podíval až o 7 % našim směrem. Méně úspěšný byl bohužel Heineken (HEI), který kvůli všeobecné slabosti na evropských akciových trzích nezískal momentum po otevření a vystoupil s malou ztrátou na vhodně stanoveném úzkém stop-loss.

Další růstová vlna Glu Mobile před námi?

Výrobce počítačových her Glu Mobile (GLUU) se v posledních letech přeorientoval především na mobilní hry pro tablety a smartphony. Glu se stále daří držet krok se silnou konkurencí jako je Electronic Arts (EA) a Take-Two (TTWO). Společnost je menším hráčem na trhu, ale pohled na graf napovídá, že by se o ni mohl zajímat některý velký investor, kterému se podařilo cenu akcií během června a července vyhnat o 100 % výše. Poté přišlo vybírání zisků, ale nyní se titul konsoliduje a býci opět pomalu nabírají na síle.

Pokud by se podařilo prorazit maxima minulého týdne, akcie by mohly odstartovat krátkodobý rostoucí trend. Klíčovou roli bude samozřejmě hrát všeobecná síla amerického akciového trhu během týdne. Důležitá makroekonomická data nás čekají jak v Eurozóně (rozhodnutí o měnové politice – možnost odstartování kvantitativního uvolňování) tak v USA (počet nově vytvořených pracovních míst během září).

Okolo maxima minulého týdne na $5,54 se nabízí možnost vstupu se spekulací na uzavření letní mezery a dosažení předchozích maxim. Stop-loss by byl vhodně umístěn úzce na úroveň minima minulého týdne.

 

Nordex na konci konsolidace?

Specialista na produkci větrné energie Nordex má za sebou měsíce plné turbulencí. V květnu akcie Nordex vzrostly o astronomických 70 % během pouhých několika týdnů, avšak poté přišla na trh výrazná korekce. Od srpna se akcie pohybují pouze do strany.

V současnosti se kurz nachází na horní straně trendového kanálu a věříme, že růstový trend by mohl již brzy pokračovat k předchozím maximům na €17. Pokud by se kurz vydal níže, pak je klíčové sledovat úrovně €13,20 a €12,51, které by mohly odstartovat medvědí trh.

     

Získejte další příležitosti s Breakout Trader

  

Chcete podrobné analýzy s konkrétními úrovněmi vstupu a výstupu pro všechny výše zmíněné tituly? Celkem můžete každý týden získat investiční analýzy čtyř akcií a jednoho ETF. Požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu - http://www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/.

  

Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru.

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 22 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

22.06.2020Hledáte příležitosti na evropském akciovém trhu? Zkuste GRANOLAS Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
11.09.2019Asijským trhům se dnešní seance povedla (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
17.10.2018Akciové trhy se opět vezou na vlně optimismu (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688