Garážová vrata: ochrana s dlouhou životností

Garážová vrata jsou ochrana vašeho majetku před zloději. Vyplatí se pořídit vrata kvalitní, s dlouhou životností. Samozřejmostí je již elektronické ovládání vrat, které je pohodlné a také bezpečné. Taková garážová vrata jde mechanicky otevřít pouze za použití značné síly.

Při výstavbě rodinného domu by se nemělo zapomínat ani na rozměrnou garáž, v níž lze parkovat motorové vozidlo, případně uskladňovat různé věci. Častokrát se stane, že už během stěhování do nového je garáž nenávratně zarovnána všemožnými krabicemi nebo ji zabere ponk a sekačka. Samotné auto pak musí parkovat před domem zlodějům napospas. Garáž by proto měla mít kvalitní vrata, které ji proti lupičům ochrání.

Už žádné potíže s otevíráním garážových vrat 

Stejně tak je potřeba garážová vrata čas od času vyměnit, neboť po uplynutí několika let jejich odolnost postupně klesá. Jestliže nadešla ona chvíle,  poohlédněte po takových, která budou kvalitní, s dlouhou životností a také pohodlná na otevírání. Vybrat můžete například sekční garážová vrata, která jsou složena z jednotlivých, na sobě namontovaných panelů. V tomto typu je rovněž zabudován elektromotor a mechanismus, který je automaticky zvedá nahoru. 

Otevírání vrat je plně elektronické

Garážová vrata s mechanickým otvíráním vás už nikdy nevyženou do nepřízně počasí, neboť se obsluhují pohodlně z auta pomocí dálkového ovladače. Ten navíc ani nepotřebujete, když si do vozidla namontujete senzory. Ty spustí otevírání garážových vrat v momentě, kdy se ke své garáži přiblížíte na určitou vzdálenost. Senzory se aktivují a vrata se sama otevřou.

Tento princip má ještě jednu podstatnou výhodu - garážová vrata nelze otevřít mechanicky, případně jen za použití hrubé síly.

Jestliže přemýšlíte o pořízení garážových vrat, nemá cenu váhat. Jejich plná automatizace, prostorová úspora i bezpečnost zajišťují plnou spokojenost vlastníků, kteří nadále nemusí vystupovat z auta pokaždé, když  chtějí zaparkovat nebo vyjet. Jediné co je potřeba udělat, je zmáčknout  knoflík na ovladači. Už nebudete chtít otvírat vrata jinak.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba