IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  18.09.2014 13:22:24

Dnes se koná referendum o nezávislosti Skotska

Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes se koná referendum o nezávislosti Skotska, které se může skončit tvořením nové vlády v EU. Hlasováíní bude pokračovat až do 23:00 (SEČ) a jeho výsledek v daný moment není jednoznačným. Průzkumy britské služby veřejného mínění YouGov s interválem 5 dnů 7 a 12 záři, ukázaly nestabilní stav veřejněního mínění. Takže, pokud 7. září za nezávislost Skotska se vyslovili 51% rezidenti, pak již dne 12. září poměr se změnil – pouze 48%. Vzhledem ke statistické odchylce, která činí neméně než 1%, lze potvrdit, že intriéna na britskou měnu. Připomeňme si, že podíl HDP ve Skotsku činí 9.2% od HDP Spojeného království, což v absolutním vyjádření činí 186 mlrd eur ročně. Takže, oddělení může výrazně změnit investorské nálady ve prospěch libry.

Podívejme se na H4 graf ceny měnového páru GBP/USD. Cena se pohybuje v rozmezí vzestupného kanálu H4, který se potvrzuje oscilátorem RSI-Bars. Neexistují protiklady i ze strany trendových indikátorů Parabolic a DonchianChannel. Bohužel, na cestě ceny existuje přirozená bariéra ve formě denní medvědí linie rezistence. Proto aby poměr možného zisku k riziku (rentabilita) činil více než 100%, doporučujeme otevřít pozice k nákupu pouze při průrazu denní rezistence na úrovni 1.64372. Pokud se tak stane, zůstaneme v rozmezí týdenního rostoucího trendu a budeme čekat na tvoření nového modelu na grafu H4. V tomto případě rizika mohou být omezeny úrovní 1.62204, která leží pod posledním fraktálním supportem a historickou hodnotou indikátoru ParabolicSAR. 

V tomto případě, pokud silná denní rezistence bude stabilní, očekáváme otočení trendu na červenou zónu. Změna signálů obou trendových indikátorů je možné, pokud se stane průraz rezistence ceny 1.62204. Konzervativní tradeři mají počkat na potvrzení ze strany oscilátoru – zaregistrovat průraz úrovně 48.03%. Při tvoření pozice rizika mohou být omezeny fraktální rezistencí 1.63576, která se potvrzuje horní stěnou kanálu Donchian. Oba čekající příkazy pohybujeme současně. Nemá působít na trh – ten je schopen učinit rozhodnutí sám. 
Po otevření pozice stop pohybujeme vzápětí za hodnotami Parabolic v blízkosti dalšího fraktálního minima (dlouhá pozice), nebo maxima (krátká pozice). Stačí provádět obnovení každý den po tvoření nových 5 H4 svíček, které jsou nutné pro tvoření fraktálu Billa Williamse. Takže, změníme možný poměr profit/loss do strany bezztratového stavu.
PoziceNákup
Buy stopnad 1.64372
Stop losspod 1.62204
PoziceProdej
Sell stoppod 1.62204
Stop lossnad 1.63576

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688