IFC Markets (IFC Markets)
Akcie v ČR  |  17.09.2014 16:01:17

Rally na amerických trzích v předvečer zasedání Fedu

V úterý americké trhy uzavřely v plusu. S&P500 (SPX) vzrostl na 14,85 pipů, nebo na 0,8%, až dо 1998.98. Index Dow Jones Industrial Average (DJI) vzrostl na 100,83 pipů, nebo na 0,6%, až do 17131.97 po dotyku vnitrodenního maxima. Index Nasdaq Composite (RIXF) získal 33,86 pipů, nebo 0,8%, až do 4552.76. Pozornost investorů je zaměřena na zasedání Fedu, které začalo v úterý. Poslední eonomické zprávy ukázaly pokračování oživení a zlepšení perspektiv americké ekonomiky, a prohlášení některých oficiálních osob Fedu způsobují investorům věřit, že přechod k přísné monetární politiky dojde rychleji než bylo dříve vyhlášeno. Investoři očekávají získat spravnější náznaky ohledně prohlášení Fedu o podpoře ekonomice peněžní měnovou politikou po „dlouhou dobu“. Proud pozitivních ekonomických údajů nutil Janet Yellen a dalších osob uvědomit, že možná, je třeba zvýšit úrokové sazby dříve než se očekávalo (během roku 2015). Na 2denním zasedání Federální výbor pro volný trh, činovníci centrálních bank budou jednat možnou změnu úrokových sazeb a plán odchodu z uvolněné měnové politiky. Dle odhadů vývozců, podrobnosti odchodu jsou téměř uzavřeny. Kromě toho, očekává se, že na zasedání se budou diskutovat ekonomické odhady a úrokové sazby až do roku 2017. Jak některá média předpokládaly, ve svých politických prohlášeních Fed může držet slovo "značný čas", a trhy ocenily to jako znamení, že Fed bude držet úrokové sazby na nízké úrovni. Toto dalo optimismus energetické společnosti v předvečer dnešního zasedání Fedu a v důsledku S&P500 ukázal největší denní přirůst během posledních 4 týdnů. Obchodování bylo aktivním: asi 6,12 mln akcií obchodovatelných na amerických burzách. Je to vyšší, než předchozí 5,6 mln tento měsíc. 

Ceny na naftu vzrostly poté co generální sekretář OPEC Abdullah al-Badri údajně řekl, že očekává oživení ceny na naftu na konci letošního roku. WTI s dodáním v říjnu včera na New York Mercantile Exchange vzrostl na $1,96 dо $94,88 – nejvyšší úroveň uzavření od 3. září. Obchodní objemy všech futures kontraktů v průběhu posledních 100 dnů překročily průměrný objem obchodů. Letos ceny klesly na 3,8%. V reakci na klesající poptávku Saudská Arábie v srpnu snížila nabídku na 408 000 barelů denně – nejvyšší pokles od roku 2012. Činovníci OPEC dříve prohlásili, že oni nevidí velkou potřebu reagovat na pokles nafty. S ohledem na pomalé oživení světové poptávky, o čemž svědčí měsíční zpráva mezinárodní energetické agentury, OPEC předpovídá, že ve zprávě 10. září poptávka po ropě klesne do 29,2 mln barelů denně v roce 2015 od 29,5 mln. letos.

Po poklesu 15. záři dо $1225.67 za unci zlato s okamžitým dodáním včera v Singapuru vzrostl až do $1235.55. Zlato s dodáním v prosinci se obchodovalo na úrovni $1238 za unci na Comex v New Yorku (včera na provni $1236.70). Zásoby zlata v největším investičním fondu SPDR Gold Trust včera dosáhly 784,22 tun – nejnižší ukazatel od června. Na dalším zasedání Fedu bude učiněno rozhodnutí o termínech zvýšení úrokových sazeb, a pokud se stane utahování ekonomiky to zvýší tlak na drahé kovy.

 

Původní stránka  http://www.ifcmarkets.cz/market-overview/show/1770

 

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688