Recepty na víkend: tentokrát recept na vřetena po boloňsku

Recept třeba na sobotní oběd "vřetena po boloňsku" je chutný, jednoduchý a rychlý. Pochutná si celá rodina a kuchař, nebo kuchařka nebude zbytečně trávit čas v kuchyni.

Vřetena po boloňsku

Recept pro 3 - 4 osoby

Suroviny:

Balíček těstovin – vřeten, 3 l vody, 1 střední cibule, 2 – 4 stroužky česneku (podle chuti), 400 g mletého masa (stejný poměr hovězího a vepřového), 3 konzervy loupaných rajčat, 50 g strouhaného parmazánu, 2 lžíce kvalitního oleje, hrst čerstvé petrželové natě, špetku sušené bazalky, tymiánu a bílého pepře, 2 bobkové listy a snítku sušeného rozmarýnu, 2 lžičky soli.

Postup:

Těstoviny vaříme 13 minut v osolené vodě, poté necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji. Přidáme mleté maso, které mícháme a opékáme. Rajčata vyjmeme z plechu a necháme okapat. Ve hmoždíři důkladně rozdrtíme sušené koření a se solí, bílým pepřem i s rajčaty zamícháme do mletého masa. Hmotu/omáčku pod pokličkou dusíme dalších 15 minut. Rozehřejeme troubu na 200° C a vložíme do ní zapékací mísu s vřeteny promíchané s omáčkou a posypané parmazánem. Zapékáme dalších 15 – 20 minut. Po vyjmutí a částečném vychladnutí zasypeme petrželovou natí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend