IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  12.09.2014 15:52:10

Kurz komoditní měny vůci US dolaru klesá

Americký dolar se zotavil vůci dalším komoditním měnám, jelikož ceny komodit jako jsou drahý kov, nafta a měd' klesly. Skutečnost, že australská vláda zvýšila teroristickou hrozbu lze považovat dalším faktorem ovlivnující pohyb ceny měnového páru AUD/USD. Toto omezilo sklon k riziku, což se odráží v kotacích indexu ASX 200. Měnový pár AUD/USD klesl na 0.9053 podporu, po přiblížení k linii rezistence na úrovni 0.9251, cena vzrostla na 1,78%. V současné době denní technické oscilátory jsou v zóně přeprodanosti, což znamená je třeba očekávat korekci. Co se týče statistik očekáváme údaje o maloobchodních tržbách USA, které budou mít vliv na kurz měnového páru.


Kurz amerického dolaru vůci kanadskému dolaru na denním grafu se uzavřel v plusu, cena překonala linii rezistence na úrovni 1.10. S největší pravděpodobností je to způsobeno vypuštěním ukazatelů cen na nové výstavby v Kanadě, které byly nižší než očekávané odhady. Počet žádostí o nezaměstnanosti v USA byly dle odhadů sníženy, ale to nezastavilo býčí impuls. Cena dosáhla nového maxima, nicméně, očekáváme pokračování vzestupného trendu. Ukazatelé maloobchodních tržeb v USA také mohou podporovat pohyb ceny směrem nahoru v tom případě, pokud údaje budou níže než očekávané. Dle odhadů ukazatel objemu maloobchodních tržeb bude činit 0,6%.


Americký dolar zůstal stabilním vůci dalším hlavním měnám. Index amerického dolaru zachovává silnou pozici po nedávném maximu na 84.47. Cena amerického dolaru vůci japonskému jeně během 6 let aktualizovala maximum a je blízká k 107.37. Cena EUR/USD je mírně vyšší než předchozí support na úrovni 1.2864. Investoři netrpělivé čekají na zveřejnění dat o průmyslové výrobě a zasedání ministrů financí eurozóny. Sestupný trend EUR/USD drží poté co hlava ECB oznámila program výkup státních dluhopisů a snížení sazeb až do 0,05%. Takže, očekáváme pokles ceny do dalšího historického supportu na úrovni 1.2772. Na závěr poznamenejme, že britska libra vůci americkému dolaru vyskočila do 1.6277, to je způsoben hlasování ohledně nezávislosti Skotska. Příští týden očekáváme silná kolísání ceny.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688