IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  04.09.2014 14:27:49

Ve středu na světových akciových trzích nebyl jednotný trend

Ve středu na světových akciových trzích nebyl jednotný trend. Evropské indexy vzrostly, asijské klesly a americké se téměř nezměnily. Výrobní objednákvy v červenci samozřejmě vzrostly, ale ne tolik silné, jak očekávali účastníci trhu po silném růstu průmyslového indexu ISM v úterý.

Firemní zprávy v USA včera byly většinou negativními. Akcie Apple klesly na 4,2% kvůli obavám investorů, že služba iCloud nebude používat popularitu po nedávném únosu fotografií znamenitostí. Účastníci trhu nyní čekají na zahájení prodeje nového telefonu iPhone 6. Dalším negativem pro Apple bylo zahájení nového produktu jejím přímým konkurentem Samsung Electronics. Ten začne vyrábět bezdrátovy headset virtuální reality Samsung Gear VR Innovator Edition pro tablety Galaxy Note 4. Akcie letecké společnosti Delta Airlines klesly o 5,2% poté co ta snížila odhad operační rentability. Kotace American Airlines Group ze stejného důvodu klesly na 3,4%. Dnes ve Spojených státech bude mnoho ekonomických dat. V 12-15 SЕČ vyjde přehled trhu práce od společnosti ADP v srpnu. Dále, v 12-30 SЕČ budou zveřejněny data z trhu za týden, obchodní bilance v červenci a produktivita práce za druhý kvartál. V 14-00 SЕČ vyjde kompozitní index ISM. Dle našeho názoru, odhady mají negativní charakter. Večer v 16-30 a 23-00 SЕČ budou mít projev dva šéfy regionálních poboček Fedu.

Evropské akciové indexy dnes klesají. Pravděpodobné, část investorů se rozhodla zafixovat zisk před důležitou událostí: zasedání ECB v 11-45 SЕČ a náaledující tisková konference šéfa Mario Draghi v 12-30 SЕČ. Účastníci trhu nevylučují, že on bude vyhlásit parametry uvolňování peněžní politiky. Dříve vyšly maloobchodní tržby jednotlivých zemí, které byly negativními. Ve středu evropské indexy díky příměří v jiho-východní části Ukrajiny vzrostly.

Index Nikkei nyní spolu s evropskými indexy klesá. Žádné speciální informace ve zprávě japonské centrální banky nebyly. Ten držel svou peněžní politiku a bude každoročně tisknout 60-70 bilionů jen pro výkup japonských státních dluhopisů. Kromě toho japonská centrální banka nevyloučila pokles odhadů růstu HDP ve svém říjnovém přehledu. Zítra v 5-00 SЕČ vyjdou shodné a předstihové ukazatele v červenci.

Kotace kávy včera díky deštivému počasí v Brazílii ve druhém kvartále výrazně klesly. Dříve v zemi během posledních 50 let bylo nejsilnější sucho. Dnes káva mírně zdražila, jelikož Vientam Coffee and Cocoa Association v sezóně 2014/2015 snížil odhad sklizně na 1,3% ve srovnání se sezónou 2013/2014 — dо 23 mln pytlů. Odhad sklizně kávy v Indonésii v sezóně 2014/2015 byl od International Coffee Organization snížen od 10 mln pytlů do 8,9 mln pytlů. Zároveň ta zvýšila odhad domácí spotřeby kávy v Indonésii od 4 mln do 4,2 mln pytlů.



Futures na obilniny včera vzhledem k ukončení bojů na Ukrajině výrazně zlevnily. Pro kukuřici byl další negativ. Společnosti FCStone Inc. a Allendale Inc předpovídají sklízeň v USA v tomto roce ve výši 14,595 mlrd bushlů a 14,409 mlrd. Je to výše oficiálního odhadu ministerstva zeměděsltví USA 14,032 mlrd bushlů.



Cena zlata, stříbra, mědi a dalších kovů dnes roste. Investoři se domnívají, že pokud hlava ECB Mario Draghi vyhlásí zahájení emise eura, což přiláká další likviditu na komoditní burzy a bude přispět ke zvýšení kotací.



Nafta zdražuje v očekávání poklesu jejích zásob za týden o 1 mln barelů. Oficiální informace vyjde v 15-00 SЕČ. K růstu cen také přispívalo prohlášení iráckých irgánů o tom, že obnovení potrubí závazné Kirkuk s tureckým přístavem Cehyan může trvat několik letů.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688