Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  04.09.2014 14:26:38

Top 5 - Akcie na rekordech, které porostou dále

Hlavní americký akciový index S&P 500 již třetí den v řadě zavřel nad úrovní 2000. Včera dokonce otevřel na historicky nejvyšší úrovni kvůli zvěstím o ukrajinsko-ruském příměří. Dow Jones se také pohybuje okolo svých maxim stejně jako Nasdaq Composite.

Burza nám nabízí stále akcie na rekordech, u kterých však současné maxima nejsou stropem.

1. Akcie Facebook (FB)

Nové zavírací maximum: $76,68

Kdy bylo dosaženo: 2.9

Nové intradenní maximum: $77,48

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Tržní kapitalizace: $197,16 mld.

Akcie Facebook včera na počátku obchodování vystoupaly na nové all-time high, avšak poté přišla korekce a zavřely o procento níže. Od červencových podařených výsledků vytváří akcie Facebook jedno maximum za druhým. Momentum získaly po převálcování předchozích rekordních hodnot z první půlky března.

Facebook má podle vlastních údajů 1,32 miliardy měsíčních aktivních uživatelů. Navíc můžeme připočíst více než 600 milionů aktivních uživatelů WhatsApp, který FB během jara koupil, a 200 milionů uživatelů aplikace Instagram.

Facebook se stává silným prostředkem marketérů po celém světě, což společnosti generovalo v minulém kvartálu $2,9 miliardy v tržbách. Se současným tempem růstu by mohly tržby v letošním roce přesáhnout $10 miliard.

2. Akcie Gilead (GILD)

Nové zavírací maximum: $109,43

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Nové intradenní maximum: $110,64

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Tržní kapitalizace: $165,42 mld.

Tahoun amerického biotechnologického průmyslu je jednou z nejúspěšnějších akcií tohoto roku. Akcie Gilead doposud vzrostly již o 45,5 % v tomto roce. Ačkoliv se množí podezření o bublině na biotechnologickém trhu, investoři stále oceňují potenciál silného produktového portfolia v čele s léky na HIV a hepatitidu. Navíc Gilead v posledních čtyřech kvartálních reportech výrazně předčil očekávání analytiků, což přidává na momentu.

 

3. Akcie Union Pacific (UNP)

Nové zavírací maximum: $106,60

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Nové intradenní maximum: $107,38

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Tržní kapitalizace: $95,67 mld.

Jeden z hlavních amerických železničních přepravců roste stejně jako aktivita americké ekonomiky. Od počátku roku akcie přidaly již 27,6 % a už od listopadu 2013 jsou v silně rostoucím trendu, který vytváří jedno maximum za druhým. Po drobné korekci z přelomu července a srpna opět získávají momentum a rostou výše.

Union Pacific se pyšní silným cash flow, které umožňuje zaměřit se na operativní efektivitu fungování společnosti. Během posledních 10 let hrubé marže vzrostly o 10 %. Pro investory je atraktivní téměř 2% dividenda a rostoucí objem zpětných odkupů akcií. Průměrný price target 22 analytiků podle Thomson Reuters je $112,34, což stále nechává 5% potenciál růstu.

4. Akcie CVS Caremark (CVS)

Nové zavírací maximum: $80,36

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Nové intradenní maximum: $80,62

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Tržní kapitalizace: $90,07 mld.

Americký lídr mezi řetězci drogérií má otevřeno 7 600 obchodů a drží si 21 % podíl na americkém farmaceutickém retail trhu. Již od podzimu 2010 drží pozvolné tempo růstu bez výraznějších korekcí. Klíčem k úspěchu je silné cash flow a nyní také zaměření na zvýšení atraktivity akcie pro investory pomocí rostoucích dividend a zpětných odkupů akcií.

Aktuálním cílem je navyšování své pozice na americkém trhu a ukrajování pozice hlavního konkurenta Walgreen (WAG). Dalším zaměřením je zahraniční expanze, které bude rozhodovat o budoucím chodu firmy. Prvním cílem je brazilský řetězecDrogarias Pacheco Sao Paulo. 

Společnost se včera přejmenovala na CVS Health.

5. Akcie Netflix (NFLX)

Nové zavírací maximum: $477,64

Kdy bylo dosaženo: 29.8

Nové intradenní maximum: $487,60

Kdy bylo dosaženo: 3.9

Tržní kapitalizace: $28,69 mld.

Populární online streamingová služba mění televizní průmysl. Excelentní sázka na vlastní produkci v čele s oceňovaným seriálem House of Cards se Netflix vyplatila a po propadu v druhé polovině roku 2011 se akcie odvázaly k divokému růstu. Pouze v roce 2013 vzrostly o 300 % a v 2014 přidaly dalších 32 %.

Netflixu se již podařilo v počtu předplatných i v objemu tržeb překonat americkou kabelovou hvězdu HBO. Podle posledních údajů má Netflix již více než 50 milionů předplatitelů, z nichž je okolo 65 % z USA. Silná zahraniční expanze by společnosti měla zaručit další tvorbu maxim i do dalších měsíců.

Další Akciové Top 5 se zaměřením na akcie na rekordech jsou k dispozici na http://www.lynxbroker.cz/blog/

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 22 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
18.04.2024  Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688