Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Bydlení  |  28.08.2014 16:08:14

Co dělat, když je nové bydlení příliš drahé

 

Bydlení, zejména v dnešní době, není vůbec levný špás. Ať už předěláváte starší dům či byt, nebo jste se rozhodli pro koupi nové nemovitosti, je k tomu třeba vynaložit nemalou finanční částku. Pořídili jste si nové vlastní bydlení, ale jaksi vám nezůstaly peníze na nábytek nebo domácí spotřebiče? Poradíme vám, jak si s touto nepříjemnou situací hravě poradíte.

  

O tom, že současná doba je náročná hlavně po stránce finanční, vědí i ti, kteří patří do horního průměru, poctivě pracují, starají se o rodinu a snaží se jí zajistit vše potřebné. Někdy se však stane, že to s financemi prostě nevyjde a tehdy na řadu přicházejí půjčky. Která je pro vás tím nejlepším řešením?

  

Vyznejte se v různých druzích půjček

 Na trhu najdete několik druhů půjček, ať už od bankovních či nebankovních institucí. Odlišují se zejména svými charakteristickými znaky, jakož i podmínkami. Různorodost půjček má kladnou, ale samozřejmě i zápornou stránku. Člověk si v takovém množství může vybrat takovou

takovou půjčku, která mu sedí nejlépe, ale na straně druhé musí být mnohem více obezřetný a nedat se oklamat. Pravidlo zní: „Nevěřte každému, kdo vám dokáže poskytnout půjčku za „super-mega“ nízký úrok, dokud si ho pořádně neprověříte“.

  

Jak jednoduše zalátat díru

 

Pokud jste se ocitli v situaci, že vám po renovaci nebo koupi bydlení nezůstaly finance na maličkosti, jako jsou doplňky, nábytek či nějaké spotřebiče, máte několik možností, jak k chybějícím penězům přijít. Půjčky nebo úvěry se od sebe odlišují zejména výší, rychlosti i složitosti vyřizování. V případě, že skutečně nepotřebujete větší částku peněz, jakou byste potřebovali například na nové auto, ale chcete si jen koupit novou a stylovou obývací stěnu, nejideálnější volbou je pro vás půjčka online. Její největší výhodou je právě to, že si prostřednictvím ní můžete půjčit i malou částku peněz, která se přece jen splácí jednodušeji.

  

Peníze téměř ihned

 Jak jsme již zmínili, rozdíl mezi jednotlivými půjčkami spočívá také v rychlosti jejich vyřízení. Na vyřízení klasického úvěru se často čeká i celé týdny, ba i měsíce. A to všechno kvůli tomu, že jde o velmi velké sumy. Banky či jiné instituce si vás musí pořádně „proklepnout“ a ujistit se, že půjčku budete schopni splácet. Avšak díky rychlým online půjčkám, které si můžete jednoduše vyřídit v pohodlí vašeho domova, můžete mít peníze doma už do jednoho dne. A často vám na to stačí jen občanský průkaz. Jejich výhodou je i možnost pořídit si ji, a to bez dokládání toho, na co jste finance vynaložili. Pro potřeby zvelebení a posledních úprav vašeho domova je tedy taková forma půjčky ta nejideálnější.


Kristína Dojčánová

 

VISIBILITY s.r.o.
see you digitALL!

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

25.10.2023Co dělat, když máte nadstropovou cenu energií? ERÚ (Energetický regulační úřad)
30.05.2023Co dělat, když se v Rakousku otřásá země OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
02.05.2023Co dělat, když dluhopis přestane vyplácet kupon? Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688