O2 do své sítě nasazuje již druhou lokalitu pro technologii LTE Advanced (LTE-A). Ta umožňuje využít více frekvenčních pásem současně, což ještě zvýší maximální rychlosti.

"Po červencovém spuštění lokality na Vysočině chceme otestovat technologii LTE Advanced i v náročném městském prostředí Prahy, abychom v praxi vyzkoušeli její možnosti," říká Petr Slováček, ředitel divize Provoz společnosti O2 Czech Republic.

Technologie LTE-A je již nyní nasazena ve veřejném provozu, a to v okolí Humpolce v kraji Vysočina, a nyní nově v oblasti Praha 4 - Michle. Díky využití dostupných pásem o šíři 15 a 10 MHz zde lze s patřičnými přístroji využít při stahování dat rychlost až 185 Mb/s.

O2 dále pokračuje s pokrýváním sítě 4G LTE v Česku. Během letních měsíců výrazně rozšířilo pokrytí v Praze a v Brně, nyní intenzivně pracuje na pokrývání dalšího území České republiky. Podle výsledků měření serveru DSL.cz  je síť 4G LTE od O2 nejrychlejší mobilní sítí v České republice (více ZDE).

Výhody této sítě mohou využívat všichni zákazníci s libovolným datovým tarifem od O2. Je pouze potřeba využívat zařízení s podporou 4G LTE a také nový typ SIM karty - tzv. uSIM. Každý zákazník O2 si může svůj typ SIM karty jednoduše ověřit zadáním kódu *444*# a jeho odesláním jako běžného hovoru. Případnou výměnu karty zařídí zdarma na kterékoli prodejně O2, firemním zákazníkům tuto výměnu zprostředkuje jejich obchodní zástupce.