Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  26.08.2014 08:54:52

Index S&P 500 překonal poprvé v historii 2 000 bodů, ale psychologickou hladinu neuhájil

Široce sledovaný a vlivný index amerických akcií S&P 500 poprvé v historii překonal psychologicky významnou hranici 2 000 bodů. K příznivému vývoji trhu přispěly hlavně naděje na nová opatření na podporu evropské ekonomiky.

Index Dow posílil o 0,44 % na 17 076,87 bodu, S&P 500 nakonec uzavřel na rekordní hodnotě 1 997,92 bodu o 0,48 % silnější než v pátek (objem obchodů s futures na S&P 500 byl nejnižší od začátku roku s výjimkou svátečních dnů) a technologický Nasdaq přidal 0,41 % na 4 557,35 (devátý denní růst v řadě). Index volatility VIX mírně stoupl na 11,7 bodu. Výnos 10letých amerických vládních dluhopisů klesl o 2 bazické body na 2,38 %.

Akciové trhy ve Spojených státech nyní posilují navzdory ukrajinské krizi a dalším konfliktům ve světě. Trhy nerozhodila ani zpráva, že Rusko chystá na Ukrajinu vyslat další konvoj s "humanitární" pomocí, ani to, že na ukrajinské území pronikly ruské tanky. "Všechno to dění ve světě je negativní, lidé to ale prostě ignorují," řekl agentuře Reuters šéf společnosti INO.com Adam Hewison. "Domnívám se, že růst cen akcií bude pokračovat."

 

        Znamenají rekordní ceny akcií bublinu? Ale kdepak, je to úplně normální Znamenají rekordní ceny akcií bublinu? Ale kdepak, je to úplně normální

Na akciovém trhu se možná vytváří obří bublina. Argumentovat tím, že akcie stanovují stále nové rekordy, je ale scestné.

 

K růstu přispělo páteční prohlášení šéfa Evropské centrální banky Maria Draghiho, podle něhož je ECB připravena učinit další kroky na podporu ekonomiky eurozóny. "Draghiho výroky naznačily, že roste pravděpodobnost dodatečných měnových stimulů," uvedl analytik Nick Kounis ze společnosti ABN Amro.

 

Index S&P 500 sleduje akcie vybraných 500 podniků registrovaných na burzách ve Spojených státech. Poprvé uzavřel obchodování nad hranicí 1 000 bodů v únoru 1998, na začátku roku 2009 se však propadl pod 700 bodů. Od té doby, tedy během necelých šesti let, jeho hodnota stoupla o zhruba 190 %. "Uzavřít nad 2 000 bodů by bylo ještě lepší, protože odtud se můžete odrazit dále. Ta hranice dává lidem důvěru jako nic jiného. Je to ale jen psychologický, nikoli technický signál," uvedl JJ Kinahan, hlavní stratég TD Ameritrade.

 

 

Odklon od firemní linie? Ekonom z Deutsche Bank doporučuje pokračovat v nákupech akcií

Torsten Slok z Deutsche Bank v pondělí rozeslal e-mail s předmětem "kupujte akcie". Hlavní stratég banky David Bianco přitom drží pro konec roku 2014 aktuálně pesimistický výhled 1 850 bodů indexu S&P 500. Hlavní americký benchmark přitom v pondělí poprvé v historii překonal hladinu 2 000 bodů.  

   3 signály od akciového čaroděje, že trhy čeká prudký pád 3 signály od akciového čaroděje, že trhy čeká prudký pád

Americké akciové indexy se sice vrátily k rekordům, investor Mark D. Cook, známý jako akciový čaroděj, však vidí tři jasné signály, které ukazují na konec býčího trhu. Býci si podle něj pouze kupují čas, jen o tom nevědí.

 

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688