IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  22.08.2014 13:56:59

Technická analýza PCI 2014-08-22

Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes podívejme se na investování do krátké pozice spreadového instrumentu, který je vytvořen na základě kotace portfolia zemědělských futures a eura proti ruskému rublu. V portfoliu jsou zahrnuty futures obchodovatelné na Chicago Mercantile Exchange: velký rohatý skot, zmrazené hovězí maso a sójové boby. Připomeňme si, že 6. srpna roku 2014 prezident RF podepsal příkaz №560 o zákaz dovážet do země zemědělských produktů ze Spojených států, Kanady, Austrálie a Norska. Seznamu zakázaných výrobků patří maso velkého rohatého skotu, masové produkty, ovoce a zelenina atd. 

Poznamenejme, že v roce 2013 Rusko importovalo zemědělské produkty a potraviny ze Spojených států a EU za 1,3 mlrd. dolarů a 16 mlrd. dolarů patřičně. Takže, pokles dovozu bude především mít vliv na ekonomické vztahy s EU a způsobí dočasné oslabení eura. S největší pravděpodobností část nevyzvednutých zboží zůstane na vnitřním trhu EU – investoři budou očekávat pokles příjmů zemědělských výrobců a snižování počtu pracovních míst. V současné době tento údaj již činí více než 130 000 lidí. Účinek může mít vliv na objem investic v zemědělském sektoru EU
Je třeba zdůraznit, že v roce 2012 objem vývozu hovězího masa v Rusku ze Spojených států překonal více než 300 mln. dolarů. Nepochybně ruský trh je perspektivním pro zemědělské odvětví Spojených států. Zákaz dovozu kuřat způsobí další vnitřní konkurenci na trhu masa. V důsledku pokles poptávky po masných výrobcích způsobí nadbytek nabídky na vnitřním trhu USA. Dočasný pokles cen na maso také americkým spotřebitelům umožní vzdat potravin s vysokým obsahem sójy snížením vnitřní poptávky po náhražce a ceny příslušných futures. Krátkodobý pozitivní učinek potravinového embargo přezkouší pouze ruské zemědělské odvětví a rubl, který po 6. srpna mírně posílil vůci dolaru. Není nutné také zapomínat na morální satisfakce, kterou přezkušují ruští poslanci. Uvedené trendy (především ekonomické) se projevují v chování spreadového instrumentu, na který se dnes podívejme. 

Použijme výše uvedenou situaci pro vhodné investování v portfoliu krátkých pozic. Sestrojme spreadový instrument v obchodní platformě NetTradeX s pomocí metody GeWorko[F-CATTLE+L-CATTLE+SOYB+EUR]/[RUB]. Podkladové portfolio se skládá z futures na zmrazené hovězí maso F-CATTLE, živý skot L-CATTLE a sójové boby SOYB se stejnými váhami investovaného kapitálu. Zahrnuli jsme také evropskou měnu, která charakterizuje makro vliv potravinového embargo na EU. Pro kotační část je zvolen ruský rubl – jediný krátkodobý vítěz. Program NetTradeX umožňuje automaticky spočítat cenu podkladové a kotační části instrumentu vůcu americkému dolaru. Prodej syntetického spreadu je shodný s prodejní operací portfolia F-CATTLE(25%)+L-CATTLE(25%)+SOYB(25%)+EUR(25%) a současným nákupem RUB(100%). Čistý zisk je jako součet zisků pro obě pozice. Zde podíl investovaného kapitálu ($) je vyjádřen v procentech. Poznamenejme, že kotace umožňuje diverzifikovat rizika krátké pozice a současně zvýšit intenzivitu reakce instrumentu na hlavní vliv sankcí.

PCI-agricultural-products

Týdenní graf portfoliového spreadu byl sestaven v obchodní platformě NetTradeX. Pro urychlení výpočtu jsou používány pouze ceny otevření a zavření denní svíčky. Vidíme, že potravinové embargo Ruska od 6.srpna způsobilo potvrzení týdenního klesajícího trendu a tvoření denního kanálu. Další kličovou úroveň pro nastavení čekajícího příkazu na prodej byla překročena na úrovni 0.99724. Takže, pozice může být okamžitě otevřena - lze hovořit o pokračování denního medvědího trendu. Pozoruje se další signál RSI oscilátoru – průraz supportu 43%, který zvyšuje důvěru ve směru trendu. Bude rozumně omezit rizika na úrovni 1.01026, která se potvrzuje trendovou linií a fraktálem Billa Williamse. 

Po otevření příkazu stop se rozmist''uje vzápětí za hodnotami indikátoru ParabolicSAR, v blízkosti dalšího fraktálního minima. Je používána strategie sledování trendu. Takže, změníme možný poměr profit/loss do strany bezztratového stavu pozice. 
Více o mechanismu provádění portfoliových operací můžete si přečíst v sekci naší stránky "Krátký návod o vytvoření a obchodování PCI".  Můžete sledovat na Facebooku zde

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út   8:20  Wall Street zahájila týden obdobně, jako zakončila ten minulý ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Po 17:45  Piedmont Lithium stoupá o 20 % X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

07.08.2019Technická analýza - Bitcoin 07.08.2019 Ing. Marek Vaňha (Golden Pocket)
17.12.2014ČEZ pohledem technické analýzy (17.12.2014) Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
09.12.2014ČEZ: Technická analýza grafu (9.12.2014) Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688