Zahradní práce = pila do ruky

Zahradní práce = pila do ruky. Čeká nás mnoho práce na zahradě a také na chatě, kam jezdíme jen občas. Zahradní práce se neobejdou bez užitečných a bezpečných pomocníků.

Pokácení stromu na vlastním pozemku
Od loňského roku platí novelizovaná vyhláška, která majiteli umožňuje pokácet na jeho pozemku strom. K tomu by mělo dojít až po zralé úvaze. Jsou však stromy, které ohrožují dům a chatu, stíní, nebo překáží. Potom nastupuje užitečný pomocník - správná motorová pila. Pilou pokácíte strom i nařežete dříví na topení. Zbývá zvážit, zda si jako asistenta pořídit pilu benzínovou, nebo elektrickou.

Prořezání stromů
Po sklizni se provádí u peckovin udržovací a zmlazovací řez, také se prosvětluje jejich koruna. Vaše stromy si zaslouží péči s vhodným prořezávačem, který zaručí hladký a čistý řez, po kterém se rána ve dřevě rychle zhojí.

Zpracování dřeva
Štípat špalky dřeva nařezané motorovou pilou je těžká práce. Ne každý na ni má čas a sílu. Neocenitelnou pomocnicí je snadno ovladatelná štípačka na dřevo, která namáhavou práci udělá za vás.

Větve z prořezání stromů, nebo keřů se dají dobře využít na mulč, nebo k obohacení vašeho kompostu. Dřevní odpad - jemnou drť z větví vyrobí kvalitní drtič větví


Údržba větší zahrady
Údržba větší zahrady a zejména sekání trávníku vyžaduje pořádný stroj. Pohodlně a rychle posekáte zahradu se zahradním traktorem. Zahradní traktor, nebo rider vybírejte pečlivě podle velikosti, typu a členitosti vaší zahrady. S odborníkem se poraďte také o tom, jaké příslušenství k traktoru budete potřebovat.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada