JRD staví již druhou etapu Parku Hloubětín

Pavel Krumpár, 13.8.2014

 

Developerská společnost JRD, jednička na českém trhu energeticky úsporného bydlení, postupuje při výstavbě největšího pasivního bytového projektu v České republice podle plánu. V těchto dnech zahájila výstavbu druhé etapy, během níž postaví další z celkem tří budov – dům C s 58 novými byty v energeticky nejkvalitnější třídě A. Ještě před samotným zahájením stavby je již téměř třetina bytů prodána. Dokončení domu je plánované na konec roku 2015. 

 

Vstup do další fáze výstavby

 

První budova B, která má již hotovou hrubou stavbu, bude dokončena na přelomu tohoto a příštího roku. Právě probíhají práce na vnitřních instalacích v jednotlivých bytech a budou se osazovat okna. Současně se budují kanalizační a vodovodní řady včetně přípojek. Výstavba domu C jako druhé etapy projektu byla zahájena přípravnými a výkopovými pracemi. „Byty v Parku Hloubětín prodáváme ještě před jejich dokončením. Z první etapy je tak volných už jen několik jednotek. A protože z právě zahajované druhé etapy máme prodanou téměř třetinu, uvedli jsme na trh i byty z poslední fáze v domě A, s jehož výstavbou začneme letos v prosinci. Zájem o toto energeticky úsporné bydlení svědčí o tom, že se lidé v této tematice stále více orientují a dovedou již ocenit nejen dobrou lokalitu, ale také kvalitu, zdravé vnitřní prostředí a úspory provozních nákladů, díky nimž se jim počáteční investice velmi brzy vrátí,“ uvádí Jan Řežáb, majitel společnosti JRD.

Pasivní bydlení – zdraví a úspory

 

„Jsme rádi, že naše zaujetí pro pasivní výstavbu s námi sdílí stále více lidí. Jsme totiž přesvědčeni, že tento způsob bydlení je prospěšný nejen pro zdraví obyvatel těchto bytů, ale pro celou společnost. Už během výstavby bere maximální ohledy na životní prostředí,“ pokračuje Jan Řežáb. Díky nízkým spotřebám energií majitelé nových bytů ušetří tisíce korun měsíčně. „Podle našich výpočtů je možné během roku uspořit téměř 27.000 korun. Tato částka vychází ze spotřeby v bytě 4+kk o velikosti 117 m2 při čtyřech osobách v domácnosti, v němž měsíční náklady dosáhnou pouze 3.519 . Ve srovnatelném bytě v energeticky neúsporných projektech se tato částka vyšplhá až k 5.730 korunám,“ doplňuje Jan Řežáb.

 

 

Nové bytyvýhledy do zeleně

 

Park Hloubětín nabídne celkem 125 bytů o velikostech 45 m2131 m² s balkonem nebo terasou a dispozicích od 2+kk až po 5+kk. Jako všechny byty od JRD jsou i tyto charakterizovány promyšlenými dispozicemi, dostatkem úložných prostor a velkými okny s trojskly. Projekt je umístěn nedaleko zeleného lesoparku s Kyjským rybníkem. Součástí bytového areálu bude také 3.000 m² velký vnitřní park s herními prvky, do kterého bude JRD zasazovat vzrostlou zeleň vypěstovanou ve vlastní lesní školce v Jinošovském údolí u Vlašimi. Parkování je řešené podzemními garážemi, kde ke každému bytu náleží jedno stání. Projekt nabízí také několik nebytových prostor pro obchodyslužby. Vznikne tu nová kavárna, počítá se i s obchodem s potravinami. Stanice metra je vzdálena pouhých 5 minut chůze. Pro spojení do centra města je možné rovněž využít tramvajové linky, které mají stanici v těsné blízkosti projektu. JRD spolu s Městskou částí Praha 14 plánuje také zřízení nové autobusové zastávky u projektu.

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba