BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  01.08.2014 10:12:14

NFP rozhodnou, zdali „rally“ na USD bude pokračovat; denní přehled událostí

V noci byly zveřejněny čínské indexy nákupních manažerů (PMI) ze sektoru výroby.  Ten státní dosáhnul v červenci 51,7 bodu, což je nejlepší výsledek od května 2012. Ten, jehož výši zveřejňuje banka HSBC si ve finálním měření v červenci mírně pohoršil z 52 na 51,7 bodu. Celkově však jde o výborná čísla, která naznačují expanzi výrobního sektoru, což je pozitivním signálem.

Americký akciový trh včera podlehnul výprodeji. Indexy S&P 500 a Dow Jones tak skončily v červenci celkově v červených číslech. Naposledy skončily americké akciové indexy v měsíční ztrátě v lednu letošního roku. Prodejní náladu podpořila informace o bankrotu Argentiny, jejíž dluhopisy drží mnoho amerických investorů a informace o rostoucích nákladech na zaměstnance. Včera odpoledne byl zveřejněn index ECI (Employment cost index), jenž měří náklady soukromého a veřejného sektoru na pracovní sílu. Index ve druhém čtvrtletí posílil o 0,7 procenta, což je nejvyšší růst od 3. čtvrtletí roku 2008. Trh očekával posílení jenom o 0,5 procenta. Rostoucí náklady na zaměstnance by mohly snížit marže firem, což se akciovým investorům nelíbí. Navíc růst tohoto indexu signalizuje posilující poptávku na trhu práce. Index ECI spolu s dalšími indikátory trhu práce tak nepochybně prokazují oživení v této oblasti americké ekonomiky. Rovněž ukazatele inflace posilují. To vše bude vytvářet tlak na Fed, aby co nejrychleji přistoupil ke zvýšení úrokových sazeb. Utahování monetární politiky je pro akcie obecně negativní. Všechny tři hlavní americké akciové indexy si tak včera připsaly ztrátu ve výši 2 procent.

Hlavní událostí dnešního dne budou data PMI z výroby z Británie, kde GBP/USD testuje 100denní průměr a odpoledne datatrhu práce USA, která rozhodnou, zdali bude USD nadále posilovat. Americký dolar má za sebou nejlepší měsíc v delší než roční historii a v červenci si tak připsal 2,1 procenta zisku. Dnešní výsledek NFP tak může rozhodnout, zdali jsme nyní svědky začátku rostoucího trendu dolaru, na nějž mnozí čekali od začátku roku, nebo jde jenom o falešnou naději. Velmi pozitivní reakci trhu bychom mohli vidět, překoná-li NFP číslo 250 000. 

Makrokalendář pro dnešní den:


Graf: Měnový index amerického dolaru BOSSA USD

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 14:23  Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688