Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  18.07.2014 21:08:20

Kdy Vám může zaměstnavatel přispívat na "penzijko a životko"?

Legislativou je podporováno zodpovědné chování občanů. Občané, kteří si spoří v III. důchodovém pilíři nebo mají uzavřeno vlastní komerční životní pojištění, si mohou o zaplacené vlastní příspěvky snížit daňovou povinnost. Když jim přispívá na smlouvu zaměstnavatel, tak z příspěvku zaměstnavatele neplatí povinné daně.

Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření (produkty III. důchodového pilíře) a životní pojištění jsou mimo jiné podporovány i formou zvýhodněného daňového režimu, jestliže zaměstnanci na jeho smlouvu přispívá zaměstnavatel.

Přispívá Vám zaměstnavatel?

V Česku je velmi oblíbené penzijní připojištění nebo doplňkové penzijní spoření. Na konci roku 2013 si spořilo ve III. důchodovém pilíři celkem 4 961 tisíc občanů. Příspěvek zaměstnavatele zaměstnanci na smlouvu o III. důchodovém pilíři je velmi oblíbeným firemním benefitem, vždyť ke konci prvního čtvrtletí přispívali zaměstnavatelé celkem 1 020 tisícům zaměstnancům. V praxi tak přispívají zaměstnavatelé přibližně každému pátému účastníkovi III. pilíře. Průměrný příspěvek zaměstnavatele dle údajů Asociace penzijních společností činí 670 u penzijního připojištění a 780 u doplňkového penzijního spoření. Prostor pro zvýšení příspěvků zaměstnavatelů zaměstnancům v praxi je. Stejně tak mohou zaměstnanci sami u zaměstnavatelů inicializovat zavedení firemního benefitu formou přispívání na smlouvu o III. důchodovém pilíři.

Příspěvek zaměstnavatele obdrží zaměstnance v celé výši

Pro ročním příspěvku zaměstnavateli zaměstnanci na jeho smlouvy (penzijní připojištění nebo doplňkové penzijní spoření, životní pojištění) v souhrnné výši 30 000 obdrží zaměstnanec na uvedené smlouvy celou částku 30 000 . Zaměstnavatelovi náklady činí rovněž 30 000 . Z tohoto pohledu je výhodnější zaměstnanci zvýšit příspěvek na uvedené produkty než hrubou mzdu.

Při zvýšení hrubé mzdy se zvýší i povinné daňové odvody

Jestliže by zaměstnanec zvýšil zaměstnanci za celý rok hrubou mzdu o 30 000 , potom by stouply mzdové náklady zaměstnavatele o 40 200 (30 000 x 1,34), neboť by musel zaměstnavatel z hrubé mzdy 30 000 zaplatit i sociální pojištění (25 %) a zdravotní pojištění (9 %). Zaměstnanci by se čistá mzda, kterou by obdržel na svůj bankovní účet zvýšila o 20 670 (30 000 - 1 350 - 1 950 - 6 030 ). Zaměstnanec by musel ze zvýšené hrubé mzdy odvést zdravotní pojištění 1 350 (30 000 x 4,5 %), sociální pojištění 1 950 (30 000 x 6,5 %) a daň z příjmu 6 030 (40 200 x 15 %, sleva na poplatníka byla již v plné míře vyčerpána u příjmu před zvýšením hrubé mzdy).

Pracujete na dohodu? Nevadí

Velmi oblíbené je pracovat na základy dohody o provedení práce. V případě, že je měsíční odměna do 10 tisíc Kč, tak se z odměny naplatí sociální ani zdravotní pojištění. Výhodné je si přivydělávat na základě dohody o provedení práce i pro OSVČ. Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) mají totiž vyřešen svůj pojistný vztah vůči místně příslušné Okresní správě sociálního zabezpečení a své zdravotní pojišťovně. Z příjmu ze samostatné výdělečné činnosti řádně odvádí sociální a zdravotní pojištění, proto je pro ně výhodné mít další příjem, ze kterého se již povinné pojistné neplatí.

OSVČ a dohoda - příspěvek zaměstnavatele výborný bonus

Zejména pro OSVČ přivydělávající si na základě dohody o provedení práce je výhodnější, aby jim zaměstnavatel přispíval na uvedené finanční produkty maximální částkou, než aby překročili měsíční odměnu 10 tisíc Kč. V případě, že je měsíční odměna u dohody o provedení práce vyšší než 10 tisíc Kč, potom se z odměny platí sociální i zdravotní pojištění, a přivýdělek na dohodu o provedení práce není již pro OSVČ tak atraktivní.

 

Čtěte další články ze sekce finanční plán na http://www.penizenavic.cz/financni-plan/clanky 

 

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688