FINANCE Zlín, a.s. (FINANCE Zlín, a. s.)
Akcie ve světě  |  16.07.2014 09:14:06

US výsledková sezóna pokračuje v plném proudu, guvernérka americké centrální banky Yellenová trhy svým prohlášením nepřekvapila

 

úterý reportovalo hned pět společností z toho dva bankovní domy. Bankovní titul JPMorgan přidal 3,52 % poté, co zveřejnil své výsledky za 2Q 2014. Zisk na akcii sice klesl ze 1,6 dolarů na minulých 1,46 dolarů, očekávalo se však 1,29 dolarů. V úspěšné výsledkové sezóně pokračoval i další z velikánů Goldman Sachs. Ten se stal jedinou bankou, která zaznamenala ve druhém čtvrtletí jak nárůst tržeb, tak i zisku. Čistý zisk na akcii 4,1 dolarů překonal nastavenou metu 3,05 dolarů a znamená to nárůst o téměř 11 %.  

V poobchodní fázi se smíšeně podepsaly i technologické společnosti Intel a Yahoo.

První ze jmenovaných Intel +4,48 % reagoval v poobchodní fázi prudkým růstem. Kvartální tržby vzrostly na 13,8 miliardy dolarů, relativně +8 %. Technologický lídr se pochlubil i čistým ziskem 2,8 miliardy dolarů, nárůst oproti loňskému roku až o 40 %, kde zisk na akcii činil 0,55 dolarů.

Druhá z technologických společností Yahoo -2,22 % uzavřela v poobchodní fázi výrazným poklesem. Zisk poklesl na 270 milionů dolarů, tj. pokles o 18,4 % a příjmy z reklamy se snížily o osm procent na 436 milionů dolarů.

Naopak dařilo se společnosti Johnson & Johnson, avšak trh cenově výsledky hospodaření neocenil. Zisk na akcii vzrostl na 1,66 dolarů proti 1,549 dolarů na akcii. Tržby vzrostly na 19,49 miliard dolarů proti 18,97 miliard dolarů. Akcie se však i přes dobré zprávy propadly o necelá dvě procenta.

Americké akcie drobně znervóznilo vystoupení Janet Yellenové, podle níž by sazbyUSA mohly růst dříve a rychleji, než se předpokládalo. Úrokové sazby by postupně Yellenová začala zvyšovat pouze za předpokladu, že by sílil trh práce. Druhou mírně neuspokojivou zprávou pro americké akcie byly americké maloobchodní tržby, které v červnu rostly jen o 0,2 %, což je jedna třetina z očekávání.

Není se pak čemu divit, že americké indexy drobně klesaly, index S&P -0,19, Nasdaq -0,54 %. Dow Jones díky reportovaným výsledkům firem skončil v drobném plusu +0,03 %, bez započtení těchto jednorázových událostí by však také klesal.

 

Radek Pavlíček
FINANCEZlín, a.s.

 

FINANCE Zlín, a.s. je profesionální obchodník s cennými papíry s licencí České národní banky. Společnost byla založena v roce 1995 a je v současné době jediným obchodníkem se sídlem ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Svým zákazníkům poskytuje kompletní servis v oblasti přímých investic do cenných papírů na hlavních světových burzách. Investice nejen vyhledává, ale i spravuje. Zákazníkům jsou k dispozici osobní makléři, s odbornými i jazykovými znalostmi a s perfektním přehledem o aktuální situaci na kapitálových trzích. Své odborné služby společnost poskytuje také investičním zprostředkovatelům.

Mezi další významné aktivity společnosti patří realizace dražeb cenných papírů, přeměny podoby a formy cenných papírů, návrh tisku listinných cenných papírů, úschova investičních nástrojů, kompletní realizace veřejných návrhů a nabídek převzetí, kompletní realizace přeměn společností (fúze, rozdělení, převod jmění na společníka, změna právní formy), realizace práva výkupu cenných papírů (tzv. squeeze-out), výplata dividend pro emitenty, prodeje a akvizice celých společností.                     

Více informací na www.financezlin.cz        
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688