IFC Markets (IFC Markets)
Dluhopisy  |  15.07.2014 15:37:57

Investoři reagovali na firemní zprávy

V pondělí pokračoval růst světových akciových trhů. Nebyly důležité makroekonomické informace. Investoři reagovali na firemní zprávy. Zpráva banky Citigroup byla lepší, neý předběžné prognózy a akcie zdražily o 3,7%.

Poznamenejme, že předtím tyto klesly o 10% ve srovnání s cenou na začátku roku, což mnohem horší, než dynamika indexu S&P 500 která vzrostla o 7%. Dříve Citigroup byl pokutován o 7 miliard dolarů za nedodržení obchodních podmínek hypotečními dlouhopisy. Obrat obchodů na amerických burzách včera byl o 11% nižší než průměrná měsíční úroveň. Všeobecně tento týden bude plným jak s makroekonomickou, tak i firemní informací z USA. Ze seznamu S&P500 budou podávat hlášení 59 firem. V druhém kvartálu tohoto roku se očekává růst celkového zisku všech 500 firem o 6,2% ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Dnes před začátkem obchodů budou podávat hlášení Goldman Sahcs, Johnson&Johnson, JPMorgan Chase a po zavření obchodů — Intel a Yahoo! V 12-30 SЕČ se objeví makroekonomická informace ohledně maloobchodních tržeb, vyvozních a dovozních cen v červnu a výrobního indexu New Yorku v červenci. V 14-00 SЕČ vyjdou výrobní objednávky v květnu a bude se konat důležité vystoupení hlavy Fedu Janet Yellenové. Dle našeho názoru, prognóza ukazatelů je pozitivní. Nicméně, indexy v USA vzrostly. Včera Dow ještě jednou obnovil historické maximum. Nyní futures na indexy v USA se nacházejí „v nule“, a evropské akcie jsou opraveny dolů.

CAC40

Včera akciové indexy v EU vzrostly. Průmyslová výroba v eurozóně v květnu se shodovala s prognózami. Akcie portigalské banky Banco Espirito Santo klesly o 8%, ale investoři nevěnovali na to pozornost, jelikož její finanční problémy ještě neprovokují bankovní krizi v Evropě. Dnes v 8-30 SЕČ vyjde inflace ve Velké Británii v červnu a v 9-00 SЕČ — německý index ekonomické důvěry ZEW v červnu. Domníváme se, že předběžné prognózy jsou negativními. Navíc představitelé ECB prohlášili, že silné euro poškozuje evropskou ekonomiku. To mělo negativní dopad na investorské nálady.

Nikkei roste třetí den po sobě. Účastnci trhu ignorovali slabé ekonomické údaje ohledně objednávek průmyslového vybavení a trhu nemovitosti. Oni pozitivně reagovali na prohlášení japonské banky o pokračování peněžní stimulace ekonomiky. Její hlava Haruhiko Kuroda prohlášil, že v případě zhoršení makroekonomických ukazatelů japonská banka bude přijmout dodatečná opatření pro uvolnění peněžní politiky. Připomeňme si, že jejím cílem je dosažení inflace 2% v zemi. Přitom růst HDP pro finanční rok 2014/2015 nemusí být nižší, než 1%.

Kotace mědi

Kotace mědi jsou zlehka opraveny dolů před vypuštěním HDP v Číně za druhý kvartál. Údaje se objeví brzy ráno v 02-00 SЕČ. Očekává se, že růst HDP zůstane na úrovni prvního kvartálu 7,4%. Současně se objeví informace ohledně maloobchodních tržeb a průmyslové výroby v červnu. Podle prognóz ta může být pozitivní pro komoditní futures. Čína je největší ve světě spotřebitelem suroviny.

Сena pšenice

Cena obilnin dnes mírně klesla. Jelikož dle názoru USDA, posmínky pro růst těchto obilí letos jsou nejlepšími v průběhu posledních 20 let od roku 1994. Ministerstvo zveřejňuje odpovídající hodnocení plodiny. Dalším negativním faktorem byly výsledky aukce prodejů státních rezerv sójy v Číně. Podařilo se realizovat pouze 17% prohlášeného objemu nebo 59,7 tisíc tun za cenu 650 dolarů za tunu. To je znatelně nižší, než v předchozí aukci (95,6 tisíc tun ). Od počátku května na domácím trhu z čínských státních rezerv byl prodán 1,59 milionu tun sójy.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dluhopisy:

Čt   9:30  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 911 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
St 15:43  Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy Fidelity International (Fidelity International)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688