chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  15.07.2014 10:23:16

Chytré používání kreditní karty má nesporné výhody

Kreditní karta je užitečný pomocník pro ty, kteří ji umí používat ve svůj prospěch. Vyberete-li si takovou, která sedí vašim nákupním zvyklostem, můžete s jejím aktivním používáním ušetřit – na slevách za nákupy, odměnách za aktivní používání, získáním prodloužené záruky na zboží a dalších bonusech. A hodit se může i v létě na cestách.

V Česku je nyní vydáno 1,92 miliónu kreditních karet. Měsíčně zaplatíme kreditkou zhruba 8 100 korun. Během prvního kvartálu roku 2014 počet plateb kreditní kartou tvořil necelých 7 procent z celkového počtu plateb kartou.

V dobrých rukách je kreditní karta efektivní nástroj pro správu financí. Kreditka není vázána k osobnímu běžnému účtu, disponujete penězi banky, která vám je půjčuje. Výhodou tohoto úvěru je, že z něj po stanovenou dobu, až 55 dní, neplatíte žádné úroky. Kreditka se hodí jako záložní zdroj finančních prostředků ke stabilizaci rodinných příjmů a výdajů. Pokud ji budete používat správně, půjčujete si od banky zadarmo.

Bezúročné období

Délka bezúročné období se pohybuje od 45 do 55 dní a počítá se od prvního dne v měsíci, ne ode dne platby kartou. Chcete-li si půjčovat bez úroků, je třeba během něj všechny půjčené peníze vrátit.

Bezúročné období se ovšem nemusí vztahovat na výběry z bankomatu nebo převody z kreditní karty na běžný účet. Kreditní kartu mějte vždy pod kontrolou a útraty si hlídejte. Utrácejte s kreditní kartou tolik peněz, kolik budete schopni na konci bezúročného období vrátit.

Umožňuje-li banka úhradu útraty prostřednictvím inkasa, využijte tuto možnost. Banka si pak ke dni splatnosti strhne tolik peněz, kolik jste s kreditkou utratili. Pokud neuhradíte dlužnou částku v bezúročném období, začne vám ji banka úročit. A úroky jsou vysoké, dosahují v průměru 20 a více procent.

Slevy a benefity

Vyberte si takovou kreditku, jejíž benefity nejlépe sednou vašim nákupním zvyklostem a finančním možnostem. Mezi výhody patří až 2procentní zpětný bonus z každého bezhotovostního nákupu, věrnostní program či slevy u obchodníků .

Kreditní kartu je vhodné využívat i v zahraničí na bezhotovostní transakce a jako garanci při rezervaci hotelového pokoje, při nákupu letenek nebo pronájmu auta. Držitel karty má na cestách k dispozici i celou řadu dalších užitečných výhod, někdy i včetně cestovního pojištění. Pokud o kreditku přijdete, je riziko zneužití vašich vlastních prostředků a možné škody nižší než v případě ztráty či krádeže karty debetní.

Hledáte výhodnou kreditní kartu? Aktuální přehled benefitů nejžádanějších kreditních karet najdete na webu chytryhonza.cz.

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Portál Chytrý Honza nabízí rychlé a objektivní srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Široký výběr, možnost přizpůsobit si produkt na míru, čas na rozmyšlení při rozhodování a zároveň jeho úspora dělají z Chytrého Honzy skutečně platného partnera při řešení osobních financí. Chytrý Honza zájemcům srovná všechny dostupné produkty online, aby si mohli vybrat ten nejvhodnější – od hypotéky, přes pojištění a tarify mobilních operátorů až po dodavatele energií. Od svého vzniku v roce 2009 již Chytrý Honza získal přes 250 000 spokojených zákazníků. Ti si aktuálně mohou vybírat z celkem 18 produktů ve více než 1900 variantách. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 Chytrý Honza získal více než 1 400 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Út   9:25  Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu Tomáš Kadeřábek (Swiss Life Select)
Út   9:10  Dva miliony na důchod Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Út   8:00  Nemovitost má svou cenu. Jak na korektní pronájem Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Po 11:17  Úvěr na rekonstrukci za max. 3,5 %. Rozjela se nová vlna dotací Lenka Rutteová (Bezvafinance)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688