TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  07.07.2014 11:04:48

Poslanci se do práce příliš nehrnou. Kdo chybí nejčastěji?

Čeští poslanci, k pětapadesáti tisícovému platu dostávají až 40 tisíc na reprezentaci, dopravu a stravování, a to se přitom ve Sněmovně nají za hubičku. Přesto se mnozí z nich do práce zrovna nehrnou. Vyplývá to z výsledků jejich účasti na hlasování za poslední půlrok.
 

Po odchodu z vlády to vypadá, že ODS vyklízí pozice i ve Sněmovně. Ze sedmi parlamentních stran hlasovalo jejích 16 poslanců nejméně. Jako problém to ale nevidí. "Mnoho těch hlasování je ryze formálních. Když chceme hodnotit poslance, musíme hodnotit i to, jak často vystupuje, kolik podal návrhů," hájí se předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.
 

V porovnání s ostatními předsedy poslaneckých klubů podal ale právě Stanjura návrhů zákonů nejméně - pouhé 4. Docházku ODS ale podle něj poškodil i bývalý člen Jiří Pospíšil, který často chyběl. "Hlavním důvodem byly mé zdravotní problémy s krční páteří," vysvětluje Pospíšil.
 

Zdravotní problémy a k tomu povinnosti na ministerstvu trápily i ministra vnitra Milana Chovance, který chyběl nejčastěji. "Tak já jsem za poslední 4 měsíce, byl bohužel dva měsíce v nemocnici. Teď už jsme několik týdnů zdráv a fit, do sněmovny samozřejmě chodit budu," říká ministr vnitra.
 

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek chyběl kvůli cestám. Stejnou omluvu měl i třetí největší absentér Karel Schwarzenberg, který přišel jen zhruba na každé třetí hlasování.
 

Čtvrtou nejhorší docházku měl ministr zemědělství Marian Jurečka. "Počítal jsem s tím, protože jsem se chtěl teď do srpna věnovat hodně ministerstvu," obhajuje se ministr.
 

Andrej Babiš je sice s docházkou svojí i hnutí ANO spokojený, s průběhem schůzí už ale méně. "Tak pro mě osobně je sezení ve Sněmovně ztráta času, protože někteří poslanci vystupují jen proto, aby se zviditelnili," tvrdí Babiš.
 

Svoji docházku si budou moci poslanci brzy vylepšit, a to na mimořádné červencové schůzi. Většina z toho ale nadšená není. Miroslav Kalousek totiž hrozí obstrukcemi kvůli služebnímu zákonu, a tak jim jednání může zhatit prázdninové plány.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.08.2021Toto je zřejmě hlavní důvod, proč se Fed nehrne do zvyšování sazeb Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688