Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  26.06.2014 14:17:28

Fortuna: Zvýšení cílové ceny a zlepšení doporučení na Koupit

Od předchozí aktualizace naší fundamentální analýzy společnosti Fortuna Entertainment Group (dále již jen Fortuna) uběhlo více než půl roku. Za tu dobu firma mimo jiné reportovala výsledky hospodaření za tři kvartály, byl vydán výhled hospodaření na letošní rok a v neposlední řadě se změnily i tržní podmínky, jež ovlivnily ocenění firmy.

Výsledky za první čtvrtletí letošního roku detailně rozepisujeme hned na následující straně tohoto dokumentu. Čísla dokonale odrážela procesy, které se ve firmě odehrávají. Tedy silný nárůst přijatých sázek a zároveň pokles marží hrubých výher vyvolaných rostoucím podílem internetových sázek na úkor klasických sázek vložených na pobočkách.

Investory poměrně zaskočila relativně nízká dividenda vyplacená v letošním roce. Důvody, jimiž management ospravedlňoval takovéto rozhodnutí, zevrubně popisujeme na straně 5. Na tomto místě však ještě podotýkáme, že je považujeme za jednorázové. V následujících letech předpokládáme opětovný návrat k vyššímu dividendovému výplatnímu poměru.

Mírně jsme navýšili naše očekávání růstu objemu přijatých sázek i kriticky významných ziskových úrovní jako je EBITDA či EBIT. Tyto změny pozitivně působily na celkové odhadované volné cash flow firmy, stejně tak jako na kalkulovanou cílovou cenu. Silný dopad na ocenění však mělo i snížení průměrných vážených nákladů kapitálu.

Ty jsme vlivem poklesu bezrizikových i rizikových sazeb snížili z původních 5,2 % na současných 4,7 %. Odhadovaný náklad cizího kapitálu ani poměr mezi vlastním kapitálem a úročeným dluhem nebyl pro první fázi pozměněn.

Celou společnost dle aktualizovaných dat oceňujeme na 275,4 mil. EUR, což implikuje dvanáctiměsíční cílovou cenu jedné akcie na 142 CZK. Oproti závěrečné ceně akcie na BCPP25.6.2014, jež byla 123 CZK, se jedná o 15,4% růstový potenciál. K tomuto výnosu je ještě nutné přičíst odhadovanou dividendu 0,28 EUR na akcii, což znamená 6,2% dividendový výnos. Celkový kapitálový výnos v ročním horizontu tak odhadujeme na 21,6 %. Vzhledem k takto vysokému výnosovému potenciálu zvyšujeme investiční doporučení ze stupně „Akumulovat“ na stupeň „Koupit“. 

Kompletní analýza ke stažení zde. (799,00 KB)







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688