Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Investice  |  23.06.2014 10:57:13

Nestandardní posuzování námitek WPB Capital a podjatost pracovníků ČNB

WPB Capital obdrželo 5. června 2014 od ČNB další z mnoha usnesení, která potvrzují nestandardnost správního řízení, které s WPB již od 15. 5. 2013 vede. ČNB tímto usnesením zastavila řízení, ve kterém WPB důvodně namítalo podjatost vybraných pracovníků ČNB, kteří se přímo podílejí na vedení správního řízení. WPB Capital mimo jiné disponuje informacemi, že jeden z členů bankovní rady, který je podepsaný pod řadou rozhodnutí směrem k WPB, přímo komunikoval s bývalým členem družstva – Ing. Pavlem Petrovičem, který stojí za řadou šikanózních útoků na WPB a jeho představitele.

Dne 27. 2. 2014 namítlo WPB podjatost určitých pracovníků ČNB z odboru dohledu obezřetnosti a pracovníků odboru sekce licenčních a správních řízení z důvodu neobjektivity, porušování a zneužívání pravomocí a porušování základních procesních povinností, například formou ovlivňování nezávislého auditora pracovníkem ČNB.

WPB se v stížnosti na podjatost vymezilo zejména vůči skutečnosti, že se ČNB v rámci probíhajícího správního řízení s WPB dopustila mnoha zásadních pochybení. WPB má za to, že zmiňované správní řízení je založené na účelových podáních osob blízkých bývalému členu, Ing. Pavlu Petrovičovi, přičemž fakta v nich jsou záměrně zkreslena, tak aby poškodila WPB Capital. ČNB přitom v rozporu se správním řádem zakládala do spisu podobné dokumenty, aniž by bylo uvedeno, kterou úřední osobou a za jakým účelem byly obstarány.

Právě dokazování skutečností formou výslechů osob z okolí Ing. Pavla Petroviče, které se podílely na očerňování WPB  před začetím, ale i v průběhu správního řízení, by zajisté bylo klíčovým důkazem ve prospěch WPB. Pracovníci ČNB odpovědní za vedení správního řízení však zcela nepochopitelně neumožnili WPB jediný účinný způsob obrany vůči těmto podáním, čímž vzniklo důvodné podezření ze zjevné zaujatosti těchto osob.

Rozpačitě pak rovněž vyznívají vyhýbavé odpovědi ČNB na dotazy WPB, zda je pravdou, že se jeden z členů bankovní rady ČNB opakovaně osobně setkal s Ing. Pavlem Petrovičem, s kterým si mimochodem přátelsky tykají, zda navštívil zasedání klubu FIDO, kterého je Ing. Pavel Petrovič předsedou a zda jej, případně i třetí osoby, informoval o průběhu správního řízení vedeném s WPB Capital, o jeho finanční situaci a o tom, že ČNB je připravena rozhodnout o odejmutí povolení působit jako družstevní záložna ještě v čase před vydáním samotného rozhodnutí v této věci.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688