Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  12.06.2014 09:52:39

Saxo Bank oznamuje spuštění paralelní soutěže k MS ve fotbale na TradingFloor.com

Saxo Bank, vedoucí specialista na online trading a investice, vyzvala tradery, aby předpověděli výsledky MS ve fotbale nikoli na základě sportovní zdatnosti, ale ekonomických měřítek.

Soutěž bude založena na skupinách MS tak, jak jsou rozlosovány. Vítězná země každého zápasu bude určena podle měřítek typu relativní síly růstu HDP, měn, akcií, inflace, nezaměstnanosti, komodit a dalších makroekonomických dat. Měřítka pro každou hru budou zvolena náhodně ráno v den zápasu. Dvě země, které se dostanou z každé skupiny, budou ty s nejlepším výkonem podle našich tržně-finančních měřítek.

Například USA budou hrát ve skupině G s Portugalskem. Pokud bude zvoleným měřítkem měna, bude vítěz určen na základě výkonu eura oproti dolaru v den zápasu. Tradeři možná budou favorizovat dolar vzhledem k jeho tichému jarnímu comebacku, ale volatilita trhu zase možná hovoří poněkud nečekaně pro euro. Podobným způsobem budou hodnoceny další výsledky na základě nejlepšího výkonu akciového trhu nebo průměrného zisku dvou klíčových vývozních artiklů, například bavlny či nafty.

Soutěž je otevřena všem návštěvníkům platformy TradingFloor.com, která je vlastní sociálně-obchodní platformou Saxo Bank, jež umožňuje uživatelům z celého světa sdílet své obchodní strategie a výkon v širokém spektru investičních nástrojů. Účastníkům se stačí pouze zaregistrovat a napsat tip na vítěze z 32 soutěžících zemí.

Na speciální stránce  www.tradingfloor.com/worldcup2014 najdete interaktivní tabulky a výsledky , a zároveň bude stránka sloužit i jako fórum, kde mohou účastníci debatovat o výsledcích zápasů.

Steen Jakobsen, hlavní ekonom a CIO Saxo Bank říká:

Je spousta podobností mezi hrou na trzích a čutáním do mičudy. Španělsko sice od minulého mistrovství dominuje světovému fotbalu, ale jeho dominance na horké brazilské půdě není v žádném případě zaručena. Dobře známá investiční poučka konec konců říká, že minulé úspěchy nejsou zárukou úspěchů budoucích. To samé platí i pro fotbal. Trhy i výkonnostní sporty podléhají nepředvídatelným a rozvratným silám, díky nimž je tipování vítězů velmi obtížné.

Fotbal je i nadále hrou, která baví nás všechny. Kdyby byli politici a jejich poradci aktivními fotbalisty, pochopili by, že fotbal má řešení pro všechny světové ekonomické problémy silný tým má výbornou obranu, schopné individuality v prostředku hřiště a skvělé útočníky.

O Saxo Bank

Saxo Bank je lídrem v oblasti online tradingu a investic. Nabízí kompletní spektrum nástrojů pro obchodování a investice pro privátní investory i instituce. Jeho finanční komunitní portál TradingFloor.com je první obchodní platformou, která umožňuje obchodování velkého množství investičních nástrojů a zároveň přináší výrazné prvky sociálních sítí. Saxo Bank je plně licencovaná a regulovaná evropská banka, která umožňuje klientům obchodovat měny, akcie, futures, opce, CFD, ETF a další deriváty prostřednictvím oceněné platformy Saxo Trader, kterou lze používat na počítačích, tabletech nebo smartphonech, a to z jediného účtu. Platformy jsou k dispozici ve více než 20 jazycích a pod jinými názvy jsou nabízeny více než stovkou velkých finančních institucí po celém světě. Saxo Bank též nabízí profesionální správu portfolií a fondů stejně jako tradiční bankovní služby poskytované dceřinou bankou Saxo Privatbank. Saxo Bank Group byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a její pobočky nalezneme v Evropě, Asii, střední a jižní Americe, Africe, na středním Východu a v Austrálii.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688