IFC Markets (IFC Markets)
Akcie v ČR  |  04.06.2014 13:44:48

Včera světové akciové trhy byly mírně opraveny dolů

V úterý na světových akciových trzích se pozorovál mírný pokles kotací. Možná to bylo způsobeno nižší likviditou. Obrat obchodů na amerických burzách činil 5,1 miliardy akcií, což je nižší než průměrná měsíční úroveň 5,75 miliard.

Včerejší růst průmyslových objednávek v USA na duben překročil odhady a činil 0,7%. Ten pokračuje již třetí měsíc po sobě. Ale tato informace smohla mít významný pozitivní dopad pouze na akcie General Motors (GM) a Ford Motor (F), které vzrostly téměř o procento. Ve srovnání s minulým rokem prodej automobilů v USA vzrostly o 11,4%. Dnes v USA se očekávají negativní údaje ohledně obchodní bilance za duben a produktivity práce za první kvartál. Předtím v 12-15 vyjde zpráva o zaměstnanosti od agentury ADP, která může být slabým. Nyní futures na americké akciové indexy se obchodují „v minusu“. Pozdějí v 14-00 SЕČ vyjde index aktivity v nevyrobním sektoru ISM a v 18-00 SЕČ ekonomický přehled „Běžová kniha“. Nevylučujeme, že tyto mohou být mírně pozitivními.



V EU včera vyšly údaje o zmenšení inflace na květen. Tím se zvyšuje pravděpodobnost významnějšího poklesu sazeb ECB na zítřejším zasedání, než se dříve předpokládalo. Kromě toho, depozitní sazba se může stát negativní. Někteří investoři považují, že pokud se tak stane, pak euro se může upevnit nad 1,4. Dle našeho názoru, pokles sazeb může podporovat akciové indexy evropských zemí (DAX, CAC40, FTSE100). Poznamenejme, že EU je zainteresován v oslabení své měny, ale ne v posilování. Proto ECB může nejenom snížit sazby, ale i začít dlouhodobé refinanční operace (LTRO), což znamená peněžní emisi. Dnes v 9-00 SЕČ v eurozóně vyjdou HDP za první kvartál a index spotřebitelských cen na duben. To jsou důležité ukazatele, ale protože předběžné prognózy jsou neutrálními, mohou nemít znatelný vliv na kurz akcií.

Japonský Nikkei zlehka vzrostl díky pozitivnímu indexu podnikatelské aktivity (PMI) od agentury Markit. Považujeme, že Nikkei bude pohybovat v souladu s celosvětovým trendem, který je formován po řešení ECB a objevení údajů ohledně amerického trhu práce na konci tohoto týdne.



Kotace mědi (Copper) klesly kvůli možnému obnovení exportu z Indonésie. Zahraniční společnosti jsou ochotny souhlasit platit další poplatky této země, ale jednání nebyly již dokončeny. Pro vyřešení tohoto problému export mědi byl odložen téměř pět měsíců. Indonéská produkce mědi o 97% patří americkým firmám Freeport-McMoran Copper & Gold Inc a Newmont Mining. Zítra ráno v 1-45 SЕČ vyjdou indexy aktivity čínské ekonomiky (PMI) za květen od banky HSBC, které mohou ovlivnit kotace komoditních futures.

Kotace zlata (XAUUSD) se stabilizovaly během očekávání důležité ekonomické informace z USA a Evropy. Nevylučujeme, že zlato může začít růst v případě korekce amerického akciového trhu. Je možné využití personálního kompozitního instrumentu. Poznamenejme pokles objemů obchodů s futures na hlavních burzovních prostorách. Nyní je o polovinu méně, než průměr za tří měsíce.



Nafta (Oil, Brent) dnes zdraží druhý den v řadě během očekávání vypuštění každotýdenních údajů ohledně jejich zásob v USA. Očekává se pokles o 1,4 milionu barelů a o 300 tisíc na skladišti nafty Cushing (Оklahoma). Oficiální informace bude prohlášena v 14-30 SЕČ. Dalším faktorem růstu naftových kotací je možná stávka naftařů v Norsku a nepřátelské akcí ve východní Libyi.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.08.2019Akciové trhy padají střemhlav dolů (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
13.06.2019Akciové trhy stále míří dolů (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
11.06.2019Akciovým trhům se včera dařilo (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688