BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  23.05.2014 10:42:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/CAD a BOSSAUSD

Euro pokračuje ve své cestě dolů k 3 měsíčním minimum (EUR/USD = 1,3630), zatímco trhy zvyšují sázky na zásah ECB na začátku června (5. 6. 2014). Ve hře je nyní nejen pomalejší růst cenové hladiny, ale i slabší ekonomické výsledky států společné měnové unie. Euro směrem dolů potáhnul dopoledne i horší výsledek indexu IFO, který vyjádřuje podnikatelskou důvěruněmeckou ekonomiku. Index IFO dosáhnul 110,4 místo očekávaných 110,9 bodu a ve srovnání s dubnem oslabil o 0,8 bodu. Nižší hodnoty vykázal index jak v oblasti aktuálních podmínek, tak v oblasti očekávaní dalšího ekonomického vývoje.

Americká obchodní seance se včera nesla v pozitivním duchu. Nejširší index S&P 500 si připsal 0,24 procenta a opět tak útočí na kulaté číslo 1 900 bodů. Dow Jones posílil o 0,06 procenta a technologický NASDAQ získal až o 0,55 procenta. Americký akciový trh těží nejen z lepších včerejších makroekonomických dat (PMI, prodeje existujících domů), ale i středečního zápisu FOMC, jenž potvrdil, že Fed neplánuje v blízke době zvýšit úrokové sazby. Pozitivní nálada se v noci přesunula i do Asie, kde japonský akciový index Nikkei posílil o 0,87 procenta a japonský jen vůči USD oslabil. Pozitivní nálada se už nepřenesla do Evropy, kterou čeká náročný víkend v podobě ukrajinských prezidentských voleb a voleb do Evropského parlamentu.

Dnes proto očekáváme línější a opatrnější obchodní seanci. Lze předpokládat, že před těmito víkendovými událostmi nebudou chtít mít investoři otevřené velké pozice. Navíc v pondělí je státní svátekUSA a ve Velké Británii, což jsou největší hráči na kapitálovém trhu.

Od včera probíhají volby do Evropského parlamentu. Z výsledků bude nejdůležitější zastoupení anti-evropských a krajních politických stran.  V centru zájmu budou hlavně volební preference Itálie a Řecka, kde tamní vláda ztrácí pevné postavení na domácí půdě postavení, a tak výsledky těchto voleb mohou právě odhalit, jejich aktuální oblíbenost u voličů. Noví europoslanci budou pak rozhodovat o dani z finančních transakcí, bankovní unii a dalších tržních regulacích, což jsou nejzajímavější témata pro finanční svět. Výsledky by měly být známé v neděli kolem 22:00 hodiny.

Denní makrokalendář:


EUR/USD sestoupilo ve včerejší seanci zpátky k supportu 1,3647 a od té doby se da facto nehnulo z místa. Technická analýza i vzhledem k přeprodanosti na oscilátoru a poloze trhu uvnitř kanálu raději favorizuje posílení zpátky 1,3690, odkud by prodejci mohli znovu pokračovat v převaze.

GBP/USD stále může vyplnit avizovaný gartleyeho pattern. Býci se sice stále drží uvnitř trendového kanálu, ten však značně diverguje s vývojem na oscilátoru. Klíčová úroveň 1,69 by se výhledově mohla dočkat ještě jednoho testu a následně by trh měl zamířit směrem na jih.  Harmonický výhled by ukončilo silné uzavření nad 1,69.

AUD/CAD se po proražení neckline úrovně formace hlava ramena dostal pod medvědí tlak, což je vidět na včerejší outside svíčce. Proražení včerejších minimálních hodnot by tak mělo dopomoci prodejcům minimálně k úrovni parity. Cenová projekce formace hlava ramena pak ukazuje k hodnotám 0,99.

Měnový index amerického dolaru BOSSAUSD dokázal ve včerejší seanci jednoznačně prolomit silný odpor na ceně 68,00 a zastavilo se až na 100denním klouzavém průměru. Trh by nyní měl využít této hladiny k dosažení vyšších hodnot. Stále tedy platí možnost vyplnění harmonické formace, která ukazuje až k 69,020.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688