IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  14.05.2014 16:11:13

Index dolaru ukázal dobrý růst díky oslabení eura.

V úterý ve Spojených státech vzrostly maloobchodní tržby za duben, ale mnohem menší, než se očekávalo. Včerejší americké ekonomické údaje byly neutrálními. Nicméně index dolaru (USDIDX) díky oslabení eura ukázal dobrý růst(EURUSD).

Index ekonomické aktivity Německa od německého centra pro evropský hospodářský výzkum ZEW za květen klesl již pátý měsíc v řadě za 6 měsíců a činil 33,1 pipů. To je mnohem nižší, než 43,2 pipů jak v dubnu, tak iv prognózách 41 pipů. Vzhledem k takovému negativu euro kleslo na minimum vůci americkému dolaru za 5 týdnů, britské libře za 16 týdnů a australskému dolaru za 6 měsíců. Dalším faktorem oslabení jediné evropské meny se stalo prohlášení Bundesbanku ohledně připravenosti podpořit rozhodnutí ECB zahájit snížení sazeb a peněžní emise na dalším zasedání 5. června. Napsaly o tom noviny Wall Street Journal.

EURUSD, Daily

Dnes v 12-30 SЕČ ve Spojených státech amerických vyjde index cen výrobců za duben. Dle našeho názoru předběžná prognóza je neutrální. Rano v EU vyšly dobré údaje ohledně inflace v jednotlivých zemích. To přispělo k mírnému posílení eura. V 9-00 SЕČ vyjdou informace ohledně průmyslové výroby eurozóny za březen. Považujeme, že předběžná prognóza je negativní.

Dnes v 8-30 SЕČ ve Velké Británii vyjdou údaje ohledně nezaměstnanosti za březen. V předchozích přehledech jsme poznamenali nemožnost zvýšení britské libry. (GBPUSD) I když je těžké říci, jak se bude dále rozvíjet dynamika britské měny. Dnes ráno ta posílila, jelikož předběžné prognózy jsou pozitivními. Všimněme si, že spread výnosnosti mezi desetiletými státními dluhopisy Německa a Anglie dosáhl maxima od září roku 1998, když se objevilo euro. Dle našeho názoru, to hovoří o tom, že investoři spoléhají na zvýšení úrokové sazby ve Velké Británii. To podporuje britskou libru. Připomeňme si, že dříve Banka Anglie prohlásila o možném zvýšení sazby v případě poklesu inflace méně než 7%. Od března roku 2008 sazba činí 0,5%.

AUDUSD, Daily

Australský dolar (AUDUSD) posílil (na grafu to vypadá jako zvýšení) díky oznámení vlády ohledně snížení rozpočtových výdajů. Připomeňme si, že zítra v noci v 0-30 SЕČ v Austrálii vyjde prognóza inflace za květen, údaje o prodeji automobilů v dubnu a také finanční operace vlády. Všimněme si, že po tom další ekonomická informace bude 21. května.

Dnes v noci v 23-50 SЕČ vyjde hrubý domácí produkt Japonska za první čtvrtletí. Dle našeho názoru, předběžná předpověď je pozitivní. Nyní japonský jen (USDJPY) posílil. Na grafu to vypadá jako malý pokles.

Sugar,Daily

Коtace cukru (Sugar) silně vzrostly po předpovědi největšího světového tradera cukru Copersucar. Ten očekává nedostatek na světovém trhu cukru ve výši 2-3 milióny tun počínaje 1. říjnem kvůli poklesu výroby v Brazílii. Za prvé toto může vzniknout díky suchu a negativnímu dopadu cyklonů El Niňo. Zemědělci reagovali na pokles světových cen cukru v lednu na minimum za tří a půl roku snížením osevů. Agentura Platts Kingsman očekává mírnější nedostatek cukru v příštím sezóně ve výši 239 tisíc tun. Připomeňme si, že v aktuálním roce na světovém trhu je jeho přebytek kolem 4,4 milióny tun. Nicméně, údaje Copersucar tuto skutečnost bere v úvahu. Dle názoru tradera sklizeň cukru v novém sezóně v Brazílii bude činit 570 miliónů tun oproti 590 miliónů tun v aktuálním sezoně.

Jak jsme předpokládali ve včerejším přehledu, nafta (Oil) a měď (Copper) ukázaly dobrý růst. Pohyb měl méně důležitá informace. Zásoby nafty v americkém úložišti Cushing ve státu Oklahoma v roce 2008 klesly na minimum. Největší společnost na tavení mědi Aurubis předpovídá výrazné zlepšení svých finančních ukazatelů dle ročních údajů.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688