BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  14.05.2014 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, EUR/NZD a BOSSAUSD

Vysoké zadlužení, padající ceny mléčných výrobků a riziko „offshore" šoku, to jsou největší strašáci novozélandské ekonomiky, alespoň podle tamní centrální banky (RBNZ) a jejího reportu finanční stability. Bankéři sice pochválili hospodářství, že je silnější než v cyklu 1999-2007, avšak hrozbou se mu stala akumulace dluhů. Navíc pád komoditních cen ovlivněný čínskou ekonomikou, jenž čeká pravděpodobně další zpomalování, nevěští nic dobrého ani pro Nový Zéland.  Report pět minut po vydání komentoval i guvernér RBNZ Graeme Wheeler, který správně zdůraznil zadluženost domácností, jenž je neúměrně vysoká vzhledem k příjmům.  Dle jeho názoru za to mohou i ceny nemovitostí, které jsou ve spoustě případů nadhodnocené.

To sousedé v Austrálii mají momentálně jiné starosti. Tamní konzervativní vláda představila nejúspornější rozpočet za posledních 20 let a spustila hysterickou politickou diskusi. Premiér Tony Abbott přišel s návrhem zákona, který mimo jiné počítá s 2,0 procentním zvýšením daně z příjmů, těm kteří vydělají nad 180 000 australských dolarů, dále zrušením 16 500 míst ve veřejném sektoru anebo zvýšení věkové hranice pro odchod do důchodu.  Opozice považuje tento návrh za směšný, také vzhledem k tomu, že hlavním argumentem pro takovýto krok je vysoké státní zadlužení, přičemž Australský podle OECD činí 12 procent k HDP, přičemž průměr u OECD je 73 procent.

Americké trhy prožily včera seance se smíšenými výsledky. S&P 500 se podařilo poprvé překonat hranici 1 900 bodů, jako důsledek pozitivní revize březnových maloobchodních tržeb. V mezidenním porovnání si pak S&P připsalo jen 0,04 procenta. Dow Jones byl včera nejúspěšnější s 0,12 procenty a na chvostu skončil Nasdaq, který oslabil o 0,33 procenta.

Denní makrokalendář:

·         10:30 Britská nezaměstnanost

·         11:00 Průmyslová produkce eurozóny

·         11:30 Inflační report britské centrální banky a projev guvernéra Carneyeho

·         14:30 Americký index výrobních cen (PPI)

·         16:30 Projev guvernéra Deutsche Bundesbank Jense Weidmanna

EUR/USD zastavilo prodejní tendence na ceně 1,37, což potvrdilo avizovaný význam této hladiny. I nadále je trh ve fázi, kdy je lepší čekat na korekční pohyb směrem vzhůru k vyznačeným rezistencím. O možném krátkodobém pohybu vzhůru svědčí i býčí divergence.

 

EURUSD

 

GBP/USD má před sebou náročnou seanci, co do počtu důležitých ekonomických zpráv. Technický pohled v současnosti favorizuje další posílení, přičemž vše bude záležet na tom, zda spodní hrana kanálu udrží trh a býci dokážou prorazit rezistenci 1,69. Tomuto scénáři zatím přeje i býčí divergence a klínová formace. Na druhé straně zneplatnění kanálu by změnilo výhled na negativní.

 

GBPUSD

 

 

EUR/NZD se chystá v dnešní seanci testovat silnou podporu na ceně 1,5830. Právě tato hodnota je klíčová vzhledem k dalšímu vývoji. Její proražení by totiž otevřelo prostor k až k podporám na ceně 1,5520. Ani dnes to ale prodávající nebudou mít jednoduché, protože trh už je přeprodaný a hrozí odraz od spodní hrany trendového kanálu.

 

EURNZD

 

BOSSAUSD včera po delší době otestoval horní hranu klesajícího kanálu a ihned u ní otočil zpět na jih. Po strmém růstu by tak býci, alespoň mohli nabrat síly. Pro dolar budou v současnosti klíčové reakce na support 67,85, případně 67,65, kde by nakupující měli znovu získat. Šance na vyplnění formace „Cypher" jsou tak stále otevřené.

 

BOSSAUSD

 

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688