Za čtyřicet let se dá na provozu rodinného domu ušetřit až půldruhého milionu korun

Jana Brožková, 13.5.2014

Podle zjištění společnosti Ekonomické stavby se až 61 % těch, kteří by chtěli bydlet ve vlastním domě, obává nákladného provozu domu a jeho oprav. Naopak zájem o prodloužené záruky a o náklady srovnatelné s provozem malého bytu se stávají hlavním trendem letošního roku. Jednou z prvních stavebních firem, která na tyto změny reaguje, je společnost Ekonomické stavby, která na trh přichází s převratnou desetiletou zárukou a snížením provozních nákladů domu až na 1200 korun měsíčně. Za 40 let tak majitelé domu ušetří až 1 440 000 korun.

 6 z 10 Čechů, kteří v průběhu následujících pěti let uvažují o stavbě rodinného domu, se obává vysokých nákladů spojených s jeho provozem a údržbou. Ekonomické stavby tak přichází s řešením v podobě desetileté záruky na stavbu, zdivo, krovy a střechu domu společně s bezplatnými pravidelnými servisními prohlídkami po dobu třiceti let. „Životnost každého domu se díky této péči výrazně prodlužuje,“ zdůrazňuje výrobní ředitel a jeden z autorů programu Jan Černý.

Díky moderním technologiím a chytré kombinaci s programem státních dotací na ekonomicky i ekologicky úsporné bydlení je možné snížit provozní náklady až na 1200 korun měsíčně, což je částka srovnatelná s provozem malého bytu. „Našim cílem není pouze postavit kvalitní a cenově dostupné rodinné bydlení, ale zároveň zajistit, že provoz nebude dlouhodobě zatěžovat rodinné rozpočty nesmyslně vysokou částkou“ podotýká ředitel společnosti David Mencl. „Všechny naše stavby jsou nízkoenergetické, s technologiemi, které zajistí soběstačnost stavby, tedy tepelné čerpadlo s rekuperací, vlastní studna, solární panely a vhodné umístění na stavebním pozemku již spadají do kategorie pasivních domů vypočítává Mencl.                          

Se spotřebou 20kWh/m2 a méně splňují tyto domy přísná kritéria pro čerpání státních dotací v rámci programu Zelená úsporám, která poběží pro rodinné domy až do října. „Ekonomické stavby jsou certifikovaným dodavatelem v rámci přidělování státních dotací, naši klienti si tak tedy mohou pořídit dostupnou stavbu s nízkými provozními náklady za výjimečně výhodných podmínek. Výše dotace může přesahovat částku půl milionu korun,“ doplňuje obchodní ředitel společnosti Martin Protiva.

Společnost Ekonomické stavby má s čerpáním dotací bohaté zkušenosti a svým klientům nabízí i letos velmi snadnou cestu k jejich bezproblémovému čerpání, veškerou legislativu nutnou pro klienta vyřeší příslušný manažer stavby.

www.ekonomicke-stavby.cz

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba