Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  04.05.2014 07:51:44

Zapomenuté akcie s růstovým potenciálem

Se začátkem jara, nebo spíše s koncem tuhé zimy v USA, se investoři přestanou zabývat dopady špatného počasí a vrátí se k fundamentálním datům. Známý růstový investor Louis Navellier nabízí své tipy na akcie, které mohou z této nálady těžit a nabídnout zajímavé zisky.

To, že se investoři více zaměří na fundamentální čísla, je dobrá zpráva pro ty akcie firem, které dobrými čísly skutečně disponují. Ty, které rostly i přes nepřesvědčivé hospodářské výsledky a díky pumpování peněz Fedem na trh, budou mít smůlu.

Ve světě stále existuje řada hrozeb. Jde třeba o hrozící konflikt na Ukrajině nebo konec QE Fedu a začátek cyklu růstu úroků. "Nicméně zpětné odkupy akcií jsou na rekordní úrovni a podnikové zisky by měly v každém čtvrtletí roku 2014 růst. Investoři, kteří se zaměří na ty správné akcie, se tak budou radovat, i když ostatní zapláčou," říká Navallier. A nabízí konkrétní tipy.

United Insurance Holdings

Typický příklad nejlepší z nejlepších akcií, které by se měly vyšplhat po stěně obav. Pojištění domácností sice nevypadá jako ten nejvíce vzrušující byznys na světě, ale fundamentálně je tato firma velmi zajímavá. Zisk v posledním čtvrtletí vyskočil o 400 %, očekávání trhu překonal o 55 %. Insideři firmě také věří, pět z nich v nedávné době navyšovalo své pozice. Na současných cenách hodnotí Navallier společnost jako "strong buy".

United Insurance Holdings
Zdroj: Google

Federated Nationals Insurance Company

Jde o další malou pojišťovnu, která aktuálně vykazuje vysoké zisky. Specializuje se taktéž na pojištění domácností a na pojištění práce. Tržby i zisky byly v posledním čtvrtletí výrazně vyšší, na úrovni zisků překonala firma odhady analytiků o 84 %. Analytici zvyšují na společnost svá doporučení. Firma dostala od Navalliera nejvyšší hodnocení loni v červnu a vzhledem k výrazně lepším fundamentům má nyní doporučení "strong buy".

Federated Nationals Insurance Company
Zdroj: Google

Bridge Capital Holdings

V Silicon Valley sklízí pozornost technologické společnosti, v závětří se však těší z velkého růstu i banky, které tyto firmy financují. Bridge Capital Holdings je malá banka, která má v Silicon Valley dvě pobočky a pět dalších provozoven v ostatních státech USA. Oznámila 43% růst zisku. Nabízí firmám všechny služby od založení až po případný IPO. Před dvěma týdny zvýšil Navallier hodnocení na nejvyšší stupeň a doporučení "strong buy".

Bridge Capital Holdings

Zdroj: Google

Čtěte také:

   Trh není spravedlivý, tvrdí 70 % finančních profesionálů Trh není spravedlivý, tvrdí 70 % finančních profesionálů

Více než polovina finančních odborníků považuje vysokorychlostní obchodování (HFT) za škodlivé pro trhy. Kontroverzi ohledně HFT zmedializoval Michael Lewis knihou Flash Boys a diskuze o možné manipulaci neustávají. Trh prý kvůli HFT není fér pro lidi, kteří dobře nerozumějí jeho fungování. Podle posledního průzkumu ConvergEx jsou ale proti HFT i finanční profíci, kteří znají tržní mechanismy perfektně.

9 historických epizod hyperinflace {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2014/05/01/75-32904-2-zimbabwe-brezen-2007-az-listopad-2008_1.jpg', 'width': '199', 'original': {'url': 'http://media.investicniweb.cz/photos/2014/04/30/32904-2-zimbabwe-brezen-2007-az-listopad-2008_1.jpg', 'width': '1023', 'height': '768'}, 'height': '113'} 

Hyperinflace nebyla během uplynulého století neobvyklým jevem. Přesně 55krát za tuto dobu zaexperimentovaly vlády a centrální banky s papírovými měnami natolik, že znehodnocení peněz naplnilo definici hyperinflace. V historii se nevyhnula ani největším ekonomikám, jako jsou Německo nebo Francie. Nejčastější předzvěstí hyperinflace je válka, která zdecimuje kapitálové rezervy ekonomiky a drasticky omezí produkci. Součástí příběhů je ale téměř vždy i chybně zvolená monetární a fiskální politika.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

16.01.2019Goldman Sachs: 12 akcií s mimořádným růstovým potenciálem Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
17.01.2017Akcie s největším růstovým potenciálem podle Goldman Sachs Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
09.10.201610 akcií, které mají největší růstový potenciál v 2017 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688