IFC Markets (IFC Markets)
Investice  |  30.04.2014 15:43:36

Dnes mnoho ekonomických ukazatelů

Včera index dolaru (USDIDX) díky ekonomickým datům poprvé v šesti dnech vzrostl. Index spotřebitelské důvěry za duben byl nižší, než prognózy a činil 82,3 pipů. Účastníci trhu toto přijali pozitivně, jelikož to je druhá největší hodnota indexu od ledna roku 2008. První nebo maximální hodnota byla o měsíc dříve: v březnu tohoto roku (83,9). Druhým faktorem v posilování dolaru se staly negativní údaje v Německu. To oslabilo euro (EURUSD).

USDIDX, Daily

V úterý inflace v Německu za duben nečekaně klesla. Tím se zvyšuje pravděpodobnost jeho poklesu po celé eurozóně. Data budou zveřejněny dnes v 11:00 SЕČ. Pokud růst spotřebitelských cen bude vyšší, než očekávané 0,8%, pak ECB může oznámit uvolnění měnové politiky již 8. května v rámci svého dalšího zasedání. Je to negativní faktor pro eurо (EURUSD). Všimněte si, že později budou zveřejněny ukazatele malooobchodních prodejů a nezaměstnanosti v jednotlivých evropských zemích. Tyto mohou zvýšit volatilitu evropské měny.

Dnes budou mnoho amerických ekonomických ukazatelů. V 14-15 SЕČ bude zveřejněna zpráva o trhu práce za duben od společnosti ADP. Ta předchází oficiální údaje, které budou vyhlášeny v pátek. V 14-30 bude vyhlášen předběžný HDP za první čtvrtletí a v 15-45 – výrobní index Michiganské univerzity. Na konci dne v 20-00 Fed ohlásí parametry měnové politiky. Očekává se snížení měsíčního odkupu státních dluhopisů o 10 miliard dolarů do 45 miliard dolarů. Dle našeho názoru, všechny předběžné prognózy jsou pozitivními pro americký dolar.

Japonská banka držela parametry své měnové politiky, což přispělo k mírnému posílení japonského jenu. (USDJPY). Objem ročních emisí bude i nadále činit 60-70 bilionů jen ročně dotud, pokud inflace nedosáhne 2%. V březnu ta činila 1,3%. Investoři se obávali zvýšení emise. Nyní oni se domnívají, že toto se může stát ne dřív než v červenci. Dnešní ekonomické ukazatele byly negativními, což může omezit posílení (snížení na grafu) jenu. Další důležitá data v Japonsku budou zveřejněny ráno 2. května: nezaměstnanost za březen.

Růst UK HDP v prvním čtvrtletí činil 3,1%. To je menší, než se očekávalo, ale maximum je v polovině roku 2007. Investoři nebyli schopni se rozhodnout jak reagovat na takové statistiky, a kurz britské libry (GBPUSD) se téměr nezměnil. Zítra od 8-00 do 10-30 SЕČ ve Velké Británii bude zveřejněn ekonomická informace ohledně trhu nemovitosti a výrobního indexu PMI. Hlavní událost v příštích několika dnech bude 8. května: zasedání Banky Anglie.

USDCAD, Daily

K včerejšímu posílení kanadského dolaru (USDCAD) přispěly pozitivní prohlášení o stavu ekonomiky hlavy kanadské banky Stephen Poloz. Investoři očekávají, že HDP za únor může být lepší, než se očekávalo. Ten bude zveřejněn dnes v 14-30 SEČ.

OIL, Daily

Cena nafty (Oil) za týden klesla o 2,4 milionu barelů do 400 milionů barelů. To je nejvyšší úroveň od počátku zveřejňování těchto údajů od roku 1982. Informace o amerických zasobách bude zveřejněna dnes v 16-30 SЕČ. Dalším faktorem poklesu světových cen nafty se stalo zvýšení jeho exportu z Libye. Pokud klesající trend trhu zůstane až do konce dne, pak pokles kotace americké nafty za duben za pět měsíce bude maximálním.

Wheat) vzrostla navzdory optimistickým odhadům USDA. Dle prognóz Ministerstvo zemědělství USA, světové zásoby před sklizní v tomto roce se zvýší do 5,7% poprvé v letech 2009/1. Tento rok EU ve svých zemích zvýšila svou prognózu pšenice o 500 tisíc tun do 143.6 milionů tun.


IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688