IFC Markets (IFC Markets)
Investice  |  28.04.2014 16:10:22

Celý minulý týden investoři ignorovali dobré makroekonomické ukazatele USA

  V pátek index dolaru (USDIDX) pokračoval se pohybovat v neutrálním trendu již osmý den v řadě. Celý minulý týden investoři ignorovali dobré makroekonomické ukazatele USA. V pátek zvýšení indexu spotřebitelské důvěry od Michiganské univerzity za duben výrazně překročil odhady a činil 84,1 pipů. Nicméně to nezpůsobilo posílení americké měny. Dnes v 15-00 SЕČ vyjde ukazatel čekajících transakcí nemovitosti za březen. Myslíme, že předběžné prognózy jsou pozitivními pro americký dolar.

Japonský jen mírně posílil díky dobrým údajům o maloobchodních tržbách za březen. Na grafu USDJPY toto vypadá jako snížení kurzu. Nyní další kus zpráv vyjde ve středu. Zároveň se bude konat zasedání japonské banky, na kterém může být vyhlášena o opatřeních další stimulace ekonomiky.

Britská libra (GBPUSD) mírně posílila díky období placení ročních dividend. Vyplacení akcionářům vyhlásili 9-20 největších britských firem. Předpokládá se, že pro to oni prodali část svých příjmů v dolarech a v eurech a koupili britskou libru. Celkový objem dividend činí 30,7 miliard liber. Zítra v 9-30 SЕČ vyjde hrubý domácí produkt ve Velké Británii za 1. čtvrtletí. Předběžná prognóza je pozitivní.

OIL, Daily

Kotace nafty (Brent Oil) vzrostly na základě možného zavedení dalších sankcí proti Rusku. Nevylučujeme další zdražení nafty a plynu (Natgas). Zásoby zemního plynu v USA klesly na jedenáctileté minimum.

Coffee, Daily

Jak jsme předpokládali v předchozích přehledech, cena kávy (Coffee) se korigovala dolů. Dříve jeho kotace výrazně vzrostly kvůli snížení prognózy sklizně v Brazílii díky suchu. Nyní na cenové pohyby ovlivňují počasí v této zemi. V případě deště sklizeň kávy může být vyšší, než současná očekávání účastníků trhu. Brazílie vyrobí třetinu světové produkce kávy.

Sugar, Daily

Сena cukru (Sugar) mírně vzrostla. Brazilská firma Unica snížila svou prognózu sklizně cukrové třtiny kvůli suchu o 5% dо 32,5 milionů tun. Nevylučujeme růst volatility futures na cukr kvůli splatnosti nejbližší kontraktu na burze ICE (Intercontinental Exchange) příští týden. V něm existují mnoho otevřených pozic.

Podle údajů amerického ministerstva zemědělství počet dobytka (skot) v březnu nečekaně klesl o 5% ve srovnání s březnem roku 2013. Účastníci trhu očekávali nárůst o 0,8%. Ostatní ukazatele pro skot byly také slabými. Toto přispělo k dalšímu zvýšení cen zmrazeného hovězího masa (Fcattle). Toto nebylo velmi významným, jelikož od začátku tohoto roku kotace již vzrostly o 8,5%, a od začátku roku 2010 – dvakrát. Toto přispělo k poklesu prodejů hovezího masa v USA v březnu tohotu roku o 4% ve srovnání s předchozím rokem. Nevylučujeme technickou korekci cen dolů.

Kotace mědi (Copper) vzrostly díky možnému snížení produkce firmy Newmont Mining v Indonésii. Vláda této země přezkoumá podmínky exportu mědi a zatímco zakázala jeho export. Firma Newmont Mining hlásila o plnění skladů a nevylučuje pokles výroby.

Pšenice (Wheat) výrazně zdražila kvůli zhoršení situace na Ukrajině a případným sankcím proti Rusku. Společně tyto dvě země poskytují asi 17% světového exportu obilí. Dalším faktorem růstu cen se staly meteorologické údaje v USA a snížení prognóz. Tento týden sucho se může rozšířit na polovinu území amerických „Great Plains“ – hlavní místo pěstování pšenice v USA. Firma International Grains Council v sezóně 2014/15 snížila prognózu světové produkce kukuřice do 950 milionů tun a 697 milionů tun patřičně. Dnes v 21-00 SЕČ vyjde výkaz USDA s údaji na jarní setí obilovin, který může ovlivnit kotace.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688