BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  25.04.2014 10:12:21

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/PY, NZD/USD a GBP/CHF

Japonský jádrový index spotřebitelských cen, jenž je očištěn o rychle se kazící zboží, posílil meziročně o 1,3 procenta a podesáté v řadě expandoval. Tempo růstu zůstalo od posledního měření nezměněno a drží se tak na nejvyšší úrovni od října 2008. Fiskální rok konče březnem se dočkal růstu spotřebitelských cen o 0,8 procenta. Posílení bylo dosaženo díky zdražení importních nákladů na potraviny a energie a samozřejmě zvýšené domácí poptávce, která vzrostla před dubnovou změnou spotřební daně. Tokijský jádrový index spotřebitelských cen zrychlil v dubnu meziročně o 2,7 procenta a jen těsně minul 2,8 procentní předpověď. I tak jde o nejrychlejší růst od dubna 1992. O výhledu vývoje japonské ekonomiky a nápovědu, zdali centrální banka přistoupí k dalším monetárním stimulům, by nám mohl napovědět více „ekonomický výhled BoJ", který bude zveřejněn příští středu.

Akciové trhy zažily další býčí den. Technologický Nasdaq se pomocí dobrých výsledků společnosti Apple dostal až k 0,52 procentnímu zisku. Technologickému sektoru vypomohly i akcie společnosti Facebook a Texas Instruments, kterým se podařilo zvýšit zisky. Úplně beze změny zůstal po včerejší seanci Dow Jones, což se stalo prvně za 12 let a S&P 500 mírně posílil o 0,17 procent. Akciecestě nahoru i navzdory výborným výsledkům objednávek zboží dlouhodobé spotřeby zastavily zintenzivňující nepokoje na Ukrajině.

Včera ukrajinské vojsko zastřelilo 5 pro-ruských separatistů, na což Rusko začalo výcvik svých vojáků u ukrajinských hranic. USA ihned varovaly Rusko před zvýšenými sankcemi. Na situaci reagoval již včera hlavně německý akciový index DAX, který se odpoledne dostal do červených čísel a zlato, jež posílilo. Je pravděpodobné, že zvyšující se napětí na východě zaváží na akciový sentimentEvropě i dneska a může pak ovlivnit i americkou obchodní seanci. Tam se totiž indexy nacházejí u historických maxim, na jejichž překonání bude zapotřebí velmi dobré zprávy, mezi niž se napětí na Ukrajině neřadí.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD včera sestoupilo k podpoře 1,3790 a po silném pádu se od ní odrazilo. Trh tak využil throwbacku k proražené trendové linii a nadále zůstává v rostoucím kanále. V dnešní seanci bude mít klíčový význam rezistence 1,3842, která je poslední důležitou zábranou před uzavřením gapu. Průraz kanálu by opět favorizoval návrat k 1,38.

USD/JPY reagovalo na noční data posílením, dosažením horní hrany však započala korekce, v jejíž se fázi se nyní obchoduje. Klíčovým faktorem bude, zda se podaří sestoupit k podpoře 102,20, která má potenciál pomoci býkům. Její zneplatnění by otevřelo prostor minimálně k 101,90.

NZD/USD bylo v posledních dnech zastaveno v cestách na sever klouzavým průměrem 100. Trh nevyužil potenciál klesajícího klínu, který byl proražen předčasně i kvůli očekáváním od novozélandské centrální banky. Nyní trh stojí na podpoře 0,8550, která mu může pomoci, minimálně k nejbližšímu odporu. Její prolomení by zas přineslo návrat ke klesající trendové linii a supportu 0,8512.

GBP/CHF roste uvnitř klínové formace a chce-li dodržet symetrii pohybu, tak by v dnešní seanci mělo zamířit k podpoře 1,4744. V její blízkosti se nachází i 100 denní klouzavý průměr, který vytváří dynamickou podporu. Výhledově se pak počítá s medvědím proražením formace.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688