BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  18.04.2014 09:12:22

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CHF, USD/JPY a GBP/NZD

Prodej autEvropě pokračuje v silném tempu, včera to potvrdil březnový výsledek, jenž ve srovnání se stejným měsícem v loňském roce získal 10,6 procenta. O silný nárůst se nejvíce zasloužila Velká Británie, kde tržby vzrostly o 17,7 procenta a Španělsko s 10 procentní expanzí. Dobře si vedla i Francie s 8,5 procentním růstem či Německo s 5,4 procenty. Ze značek se nejvíce dařilo skupině Renault, které se zvedly tržby o 19,6 procenta. Ford se zlepšil o 12,8 procenta, VW o 8,4 procenta a francouzská skupina PSA o 7,7 procent. V záporných číslech skončila pouze Honda a Hyundai.

Situace na Ukrajině se podle všeho alespoň na svátky uklidní. Potvrdila to včerejší debata mezi Spojenými státy, EU, Ruskem a Ukrajinou. Země podepsaly dohodu, že Rusko musí okamžitě stáhnout z východní Ukrajiny své agenty a diverzanty. Nicméně Spojené státy jsou stále skeptické k Rusku a použití jeho vlivu na proruské separatistické skupiny na východě Ukrajiny. Zlato, švýcarský frank i jen reagovaly oslabením.

Hlavní akciové indexy uzavřely včerejší seanci ve smíšených datech. S&P 500 využilo dobrých odpoledních datekonomiky a silných výsledků General Electric a Morgan Stanley. Dokázalo tak čtvrtou seanci v řadě růst, tentokrát o 0,14 procenta. Index tak má za sebou nejlepší týden července 2013. Trhu kraloval Nasdaq se ziskem 0,23 procent. V negativním teritoriu se ocitl Dow Jones, který odepsal 0,10 procent.

Mírné zisky si v noci připsal japonský akciový index Nikkei poté co JPY vůči USD oslabil. Na index má pozitivní vliv i průzkum, který ukázal, že prodeje v zemi po zvýšení DPH neklesly. 40 procent firem v průzkumu uvedlo, že prodeje jsou stabilní, a 25 procent vidí prodeje po zvýšení daně vyšší. Výjimečně si nyní daří britské libře, která dosahuje 4 a půl letá maxima vůči USD
 

V dnešní seanci lze očekávat nízkou volatilitu, vzhledem ke státním svátkům ve světových ekonomikách včetně USA a Velké británie.

EUR/USD
vytvořilo ve včerejší seanci formaci AB=CD a vrátilo se na dno kanálu. Trh se nyní nachází v klíčové fázi, kdy další impuls nahoru by otevřel spekulaci pro formaci Three-drive, která by zaplnila GAP a pustila následně medvědy do trhu. Naopak výraznější uvolnění pod Fibonacciho úroveň 38,2 by potvrdilo vlajkovou formaci.

USD/CHF zatím vyplňuje naši býčí analýzu ze začátku týdne, kdy došlo k vytvoření harmonické formace Cypher. Bod D (78,6 procent XA) byl obratovým místem výprodeje. Prvním cílem byla Fibonacciho úroveň 38,2, druhým zůstává úroveň 61,8. Trh se pohybuje uvnitř růstového kanálu, do jehož opuštění zůstane pozitivní výhled platný.

USD/JPY nabralo dle očekávání směr na sever, avšak současná konstelace ukazuje chabé odhodlání. Trh sice dokázal prorazit předchozí vrchol a zůstat nad trendovou linií, nicméně tento býčí pohyb diverguje s vývojem na oscilátoru, což mimo jiné vytváří klínovou formaci, která značí změnu sentimentu. Trh by tak mohl dosáhnout zóny kolem 102,70 a poté pokračovat na jih.

GBP/NZD se po výrazné divergenci dostalo pod tlak. Trh by měl nejbližší době otestovat sílu rostoucí trendové linie, která drží býky ve hře. Její prolomení společně se supportem 1,9513 by otevřelo prostor až k 1,94.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)
Čt   9:00  Obce Královéhradecka - 2024 ČSÚ (ČSÚ)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688