Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  12.04.2014 09:12:35

Co čekat od akcií v dalších týdnech?

Krvavá lázeň se může protáhnout, i kdyby americké akcie dokázaly v pátek posílit. Čtvrteční hluboký propad a jeho úterní předzvěst mohou být něčím více než pouhou korekcí v rámci růstového trendu.

Investoři v posledních dnech reagují mimo jiné na dění ve Fedu. Podpora ekonomiky rekordně nízkými sazbami podle všeho bude trvat déle, než po březnovém zasedání naznačila Janet Yellenová. Dobrá zpráva pro akcie, špatná pro dolar. Rostou také výnosy amerických vládních dluhopisů. Vedle toho začíná výsledková sezóna, z Číny přišla nepříznivá data o exportu a ECB minulý týden zůstala ve věci podpory evropské ekonomiky nečinná.

Z technického hlediska je pro akcie cesta níže otevřená

Ve čtvrtek vedle biotechnologií a technologií obecně trpěl především finanční sektor. "Větší banky nevypadají příliš dobře. V případě jejich akcií bych byl opatrný," říká Paul LaRosa, technický analytik z Maxim Group. Pokud bude trh pokračovat v sestupu, vidí jako reálnou cílovou hodnotu indexu S&P 500 1 770 bodů.

Randy Frederick, šéf aktivního obchodování a oddělení derivátů v Charles Schwab, výprodej očekával již několik týdnů. Zůstává ale optimistou a pro konec roku 2014 má nastaven cíl pro S&P 500 na 1 900 bodů. "Podle mě bude současný pokles mít na trh ozdravný účinek," uvedl. Dosud podle něj byla jistá hladina podpory na 1 848 bodech, nyní bude sledovat 100denní klouzavý průměr na 1 828 bodech.

Josef Košťál, opční obchodník, který pro Investiční web pravidelně zpracovává technický výhled vývoje indexu S&P 500, již řadu týdnů sleduje rozmezí 1 840 až 1 880 bodů. Při překročení horní hranice pásma v posledním týdnu uvedl, že podobná falešná prolomení jsou pro S&P 500 typická. Podle toho by čtvrteční výprodej mohl být podobným příběhem, jen s opačným znaménkem.

Proslulý investor varuje před propadem trhu. Na pomoc si vzal tento indikátor
Proslulý investor varuje před propadem trhu. Na pomoc si vzal tento indikátor Hedgeový manažer a šéf společnosti Kynikos Associates Jim Chanos tvrdí, že objevil jedinečný indikátor, který ...
 

 

Ponurá nálada před výsledky

Ačkoli Alcoa v úterý investory příjemně překvapila, celkově je nálada na prahu výsledkové sezóny za první kvartál pesimistická. U firem z indexu S&P 500 se čeká růst zisku na akcii pouze o procento, tržby by měly narůst o 2,7 % (odhad analytiků oslovených agenturou Reuters). Zisky ve finančním sektoru by podle očekávání měly dokonce klesnout o 2,8 %.

"Nemyslím si, že je jedno konkrétní jméno ve výsledkovém kalendáři vyloženě kritické, ale pokud bude trend výsledků celkově negativní a velké ryby budou hlásit špatná čísla, pesimismus poroste," pokračuje Randy Frederick. Velkým překvapením by pro něj přitom nebyl pokles zisku, ale pokles tržeb.snižují množství volně obchodovaných akcií na trhu, čímž roste podíl zisku připadající na jednu akcii (EPS). Méně odkupů znamená více akcionářů, na které zisk připadá, což je pro ukazatel ve výsledkových zprávách firem negativní. "Dlouhodobě je ale dobře, že firmy místo odkupů raději peníze investují do rozvoje byznysu," upozorňuje Frederick.

S dopadem na EPS souhlasí Dick Bove z Rafferty Capital. Ten se analyticky věnuje finančnímu sektoru a tvrdí, že by JPMorgan mohla vykázat určitou slabost na provozní úrovni. Wells Fargo by ale prý naopak mohla prodloužit svou sérii silných výsledků.

Další velké banky - Citigroup a Bank of America - budou podle Boveho muset ve výsledkových tabulkách zohlednit nařízené a domluvené pokuty a vyrovnání se s různými protistranami ve sporech, které se týkají období hypoteční krize. Středně velké banky by ale prý měly prokázat solidní kondici, dobré úvěrové prostředí a dobrou kontrolu nákladů.

 5 tipů pro investory, kteří berou osud do svých rukou
5 tipů pro investory, kteří berou osud do svých rukou Lidé, jejichž hlavním oborem nejsou finance, ale přesto se rozhodnou ty své řídit, mohou narazit ...

Benjamin Graham by nyní kupoval těchto 5 akcií
Benjamin Graham by nyní kupoval těchto 5 akcií Podle valuačních modelů serveru ModernGraham.com, který se zabývá oceňováním firem podle modernizovaných teorií Benjamina Grahama, ...


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.01.2024Co (ne)čekat od amerických akcií po téměř 25% posílení v loňském roce? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
11.01.2022Co letos čekat od akcií na burze v Moskvě? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
08.09.2021Co čeká trh od Uberu a co od Lyftu? Patria (Patria Finance)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688