Research (Penizenavic.cz)
Investice  |  08.04.2014 10:28:49

Ceny nemovitostí ve světě stoupají

Investice do nemovitostí jsou pro většinu občanů srozumitelné, a proto velmi oblíbené. Při správném načasování nákupu nemovitosti, výběru vhodné lokality se nemovitost časem zhodnocuje, přitom navíc inkasuje vlastník nemovitosti pravidelný příjem z pronájmu dané nemovitosti.

Nákup nemovitosti je zajímavou investiční příležitostí. Z psychologického hlediska je vlastnění nemovitosti příjemné, neboť jsou peníze vloženy do hmatatelného statku. Z daňového hlediska je pravidelný příjem z pronájmu atraktivní díky nižšímu zdanění, neboť z příjmu z pronájmu se neplatí sociální a zdravotní pojištění, což je rozdíl oproti příjmu ze zaměstnání nebo samostatné výdělečné činnosti. Když jsou skutečné výdaje nulové, tak je možné využít u pronájmu 30% výdajový paušál, do daňového základu za rok v takovém případě vstupuje jen 70 % inkasované částky z pronájmu během roku.

Zajištění na důchod? Investice do nemovitosti

Státní důchody klesají a budou klesat (v porovnání s příjmem před odchodem do důchodu) ve všech vyspělých zemích světa. Vlastní zajištění na důchod je naprostou nezbytností. Jednou ze zajímavých možností je investice do nemovitosti v produktivním věku. Pravidelný příjem z pronájmu v penzi zvyšuje životní úroveň v důchodu. Druhou vlastněnou nemovitost je navíc možné prodat a z inkasované částky si moci finančně dopřát na podzim života.

  • Když občané odchází do penze bez závazků a dluhů, tak mohou snížit své měsíční povinné výdaje, jestliže vymění svůj větší byt nebo dům z menší, z případného nedoplatek je možné použít dle vlastní potřeby.

Zadlužení v produktivním věku kvůli dobré nemovitosti je i s ohledem na zabezpečení na důchod správným krokem. Případně se jedná i o zodpovědný krok vůči rodině, neboť nemovitosti jsou součástí dědického řízení.

Nemovitost vybíráme pečlivě

Pořízení nemovitosti z investičních důvodů je potřeba velmi dobře plánovat. Pro většinu občanů se jedná o dlouhodobou investici, když mají v plánu daný byt nebo dům dlouhodobě spravovat a pronajímat. Při výhodné situaci na trhu třeba prodat. Klíčem k úspěchu je jednoznačně výběr lokality - "dobré adresy". Výborná dopravní dostupnost, pracovní a studijní možnosti, hezké prostředí a podmínky pro aktivní a spokojený život v dané lokalitě. Nedostatky v zařízení a vybavení nemovitosti se při dnešních možnostech dají velmi rychle odstranit, proto je rozhodující právě poloha nemovitosti. V prosperujících regionech jsou možnosti pronájmu a prodeje samozřejmě vyšší než v oblastech s vysokou nezaměstnaností, odkud se mladí lidé stěhují pryč.

  • Přestože evropské země se potýkají s nízkou porodností, tak počet domácností neklesá. Důvodem je vyšší rozvodovost a stoupající počet "singles". Průměrný počet členů v domácnostech tedy klesá. V jednom bytě žije méně lidí než v minulosti. Z těchto důvodů rovněž stoupá poptávka po stylových menších nemovitostech.

 

Čtěte další články o investování na PenizeNAVIC.cz:

- Cena zlata letos výrazně neporoste

- Výhled kurzu EURUSD - CZK

- Co nabízí investorům Rusko v roce 2014?

    Proč stoupá zájem o podnájem?

    V současné době studuje na vysokých školách více studentů než v minulosti. Obliba vlastního bydlení studentů v pronajatém bytě stoupá, když se domluví více studentů současně, tak jsou finanční náklady přijatelné. Více vlastního soukromí a svobody za to rozhodně stojí, což si dnešní studenti dobře uvědomují. Mladí lidé chtějí více cestovat, získávat pracovní zkušenosti, život v podnájmu je praktičtější a finančně výhodnější, neboť se častěji stěhují. Podnájem přináší svobodu, neboť mladí lidé nejsou bydlením vázáni při hledají zajímavé pracovní pozice.

    Jak se vyvíjí ceny nemovitostí ve světě?

    Průměrné ceny nemovitostí ve světě se neustále mění. Správné načasování nákupu a prodeje je u investic do nemovitostí velmi důležité. Během let 20072009 v řadě vyspělých zemí ceny nemovitosti z důvodů ekonomické krize značně poklesly, což přineslo zajímavé investiční příležitosti, neboť v následujících letech průměrné ceny nemovitostí již stoupaly.

    Nejvíce průměrné ceny nemovitosti stouply ve Spojených Arabských Emirátech (21 %), Taiwanu (o 15 %), Estonsku (o 13 %), Filipínách (o 11 %), Německu (o 10 %), USA (9 %), Hongkongu (o 8 %) a Japonsku (o 8 %). Ve velkých státech jsou hodnoceny hlavní a velká města. Situace mezi jednotlivými regiony se značně liší. Ceny nemovitostí naopak nadále klesají např. ve Španělsku, Řecku a Portugalsku.

     

    Čtěte články o investování na PenizeNAVIC.cz: http://www.penizenavic.cz/investovani/clanky

     

    Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
    K článku zatím nejsou žádné komentáře.
    Přidat komentář





    Zobrazit sloupec 
    Kurzy.cz logo
    EUR   BTC   Zlato   ČEZ
    USD   DJI   Ropa   Erste

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Povinné ručení

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby, Hypotéky

    Směnárny - Euro, Dolar

    Práce - Volná místa

    Úřad práce, Mzda, Platy

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Investice

    Burza - ČEZ

    Dluhopisy, Podílové fondy

    Ekonomika - HDP, Mzdy

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Drahé kovy

    Zlato, Investiční zlato, Stříbro

    Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

    Podnikání

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Katastrální úřady

    Ochranné známky

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto - Cena, Spolehlivost

    Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

    Finanční katalog

    Volby, Mapa webu

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Ochrana dat, Cookies

     

    Copyright © 2000 - 2024

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

    ISSN 1801-8688