BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  08.04.2014 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CHF, EUR/JPY a AUD/NZD

Kanadská centrální banka (BOC) včera vydala svůj čtvrtletní podnikatelský výhled, který je založen na průzkumu mezi společnostmi. Ze zprávy vyplynulo, že Kanaďané jsou do dalšího čtvrtletí pozitivně naladěni. Očekávané zlepšení americké ekonomiky, společně s depreciací kanadského dolaru by mělo přinést vytvoření nových příležitostí a odrazit se na hospodářském růstu. Podnikatelé reportovali zlepšení tržeb za posledních 12 měsíců a i nadále věří v růstový trend. Současné situace by měly využít hlavně exportně orientované společnosti. Míra inflace by měla v příštích dvou letech zůstat v pásmu mezi 1,0 až 3,0 procenty.

Japonská centrální banka (BOJ) zachovala na svém dvoudenním zasedání monetární politiku beze změny. Jednomyslným hlasováním se bankovní rada shodla na cílech BOJ a zopakovala, že hospodářství by i nadále mělo posilovat. Trhy budou vycházet z toho, že BOJ meziročně navýší měnovou bázi o 60 až 70 bilionů jenů (582-679 mld. USD). Míra inflace měřená pomocí indexu spotřebitelských cen by se v krátkodobém horizontu měla pohybovat kolem 1,25 procent.

Australská podnikatelská důvěra klesla v březnu pod dlouhodobou trendovou úroveň. Index NAB oslabil z únorových 7 bodů na 4 body, což je nejméně od července loňského roku. Podnikatelé se obávají hlavně posilujícího australského dolaru a nejistým výhledem na globální ekonomiku. Zlepšení se dočkal sub-index zaměstnanosti, který posílil z -7 na -1 bod. Využití výrobních kapacit kleslo z 80,5 na 80,2 bodu.

Americké akcie zažily ve včerejší seanci již třetí výprodej v řadě. Index S&P 500 vymazal všechny zisky z letošního roku, když odepsal 1,08 procenta. Technologický Nasdaq ztratil 1,16 procenta a poslední 3 seance pro něj byly nejhorší od listopadu 2011. Dow Jones udržel celkový trend a kontraktoval o 1,02 procenta. Výprodej vedly internetové akcie, investoři vybírali spíše defenzivní tituly. Výprodej akcií se v noci přesunul i do Asie, kde japonský Nikkei odepsal 1,36 procenta (14 606,88).

Seniorní bankéři ECB včera zkrotili očekávání, ohledně evropského programu kvantitativního uvolňování.V pondělí zdůraznili, že banku dělí ještě dlouhá cesta od programu nákupu aktiv, na což euro přirozeně reagovalo posílením. Předtím, než se banka pustí do takovéhoto programu, musí silně přehodnotit výhled vývoje inflace. Dnes budou mluvit 2 členové ECB Weidmann a Nowotny v 16:45 a 17:00.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD zahájilo týden korekčním pohybem směrem vzhůru. Na 4hodinovém grafu se formuje klesající klín, který zatím čeká na potvrzení. Je-li tato úvaha správná, tak by v dnešní seanci mohlo dojít k otestování klesající trendové linie s rezistencí 1,3765. Trh by pak zpátky na jih měla poslat skrytá medvědí divergence na stochastickém oscilátoru.

USD/CHF zažilo ve včerejší seanci silný výprodej, trh se však nedostal z rostoucího trendového kanálu. V dnešní seanci sehraje klíčovou roli podpora 0,8860 se supportní trendovou linií, sílu této kombinaci dodává i skrytá býčí divergence. Do proražení této zóny je výhled pozitivní.

EUR/JPY se přibližuje ke klíčové býčí úrovni. V blízké době by mělo dojít k otestování supportu 141,00 společně s rostoucí trendovou linií. Průraz by signalizoval další oslabování, přičemž prvním cílem by byla úroveň 140,00. Tyto spekulace jsou zatím vzhledem ke skryté býčí divergenci předčasné.

AUD/NZD svádí chrabrý boj s dlouhodobou klesající trendovou linií. Trh nezvládl při nedávném testu tuto hranici překonat a v krátkodobém kanálu koriguje k podpoře 1,0728, ta by se vzhledem k divergenci na oscilátoru mohla stát odrazovým můstkem k proražením medvědího teritoria.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688